28 – 31 mei: Wandelvierdaagse Eerbeek

Inschrijving is geopend

Eerbeek –  Van 28 tot en met 31 mei vindt de Wandelvierdaagse Eerbeek plaats. Net als vorig jaar kent dit wandelvent voor jong en oud weer extra activiteiten. Zo worden de deelnemers de eerste twee wandeldagen uitgedaagd door Scouting Tapawingo en kunnen de deelnemers op de derde dag zelf papier scheppen. De inschrijving voor de Wandelvierdaagse Eerbeek is geopend: iedereen die al wandelend wil genieten van de natuur, oude verhalen en een snufje cultuurhistorie kan zich op www.4-daagse-eerbeek.nl inschrijven.

Net als vorig jaar is daginschrijving ook mogelijk. Recreanten en inwoners die het leuk vinden om één of twee dagen mee te lopen kunnen nu bij de inschrijftafel een dagkaart kopen. Die daginschrijving past bij de wens van de organisatie om het wandelevenement te verbreden. De Wandel4daagse Eerbeek is niet alleen een leuk evenement voor schoolgaande kinderen, maar ook voor volwassenen, ouderen en recreanten. De vier routes die de organisatie heeft uitgezet laten het mooie gevarieerde landschap van de Eerbeekse omgeving zien: van de bosroute op de eerste dag, de Loenense weilanden en heide op de tweede dag tot het boeren coulisselandschap op de derde dag, waarbij ook het Apeldoorns Kanaal overgestoken wordt. De vierde dag staat traditiegetrouw in het teken van het dorp Eerbeek en de Intocht met uiteraard de Eerbeekse Kermis als eindpunt.

Oude verhalen

De organisatie heeft weer mooie oude verhalen gevonden die zich op de vier wandelroutes hebben afgespeeld. Die verhalen zijn terug te vinden in het boekje van de Wandelvierdaagse die half mei bij alle inwoners van Eerbeek en Loenen op de mat valt. Die oude verhalen zullen via kijkkasten tot leven komen op de routes tijdens de Wandelvierdaagse. Wie kent er bijvoorbeeld het verhaal van de Köttelstroate in Eerbeek? Of het verhaal van The Sound of Music in Loenen?

Tapawingo en papier scheppen

De eerste en tweede dag wordt er gestart bij Scouting Tapawingo. De Eerbeekse padvinders dagen de deelnemers tijdens de route uit met een paar leuke opdrachten. Op de eerste dag geeft Papierschepperij Het Oude Klooster een demonstratie papier scheppen bij het Kerstens Molentje aan de Gravinnebeek en op de derde dag bij terugkomst kunnen de deelnemende kinderen zelf een stukje papier scheppen.

Meer informatie en inschrijven is mogelijk op www.4daagse-eerbeek.nl. Dit is mogelijk tot 21 mei. Daarna geldt na-inschrijving tegen een hoger tarief. Inschrijfformulieren zijn ook beschikbaar bij Primera Tabor in Eerbeek.