Bomvolle Bhoele geniet van voorjaarsconcert Eendracht

Dat muziekvereniging Eendracht beschikt over veel talent werd duidelijk afgelopen zaterdag 10 maart tijdens ‘het concert van het jaar’. Met een overwegend licht repertoire toonden jong en oud haar kunsten in een bomvolle Bhoele.

De fanfare trapte onder leiding van Jaap Musschenga het concert af met het statige A Farewell to Arms dat gecomponeerd werd ter gelegenheid van het afscheid van commandant Dick van Putten. Na het stemmige Canterbury Choral  was het de beurt aan solisten Erik Rozendal en Thera van de Sprenge die met Overture Concertante de toon zetten voor een avond met veel solistische bijdragen.

Sixties, eighties en nu

Paul van Dalen bewoog met zijn LEGO (Leerlingen en Gevorderden Orkest) langzaam richting lichter repertoire. Met een ode aan Het dorp van Wim Sonneveld deden de LEGO-muzikanten het publiek verlangen naar vroeger tijden. Even zo makkelijk zetten zij een compleet andere toon neer met de hit Set fire to the rain van Adele, waar de Bart Lasschuyt op trompet knap soleerde.

Leerlingenorkest verrast

Het optreden van het Leerlingenorkest verraste het publiek en werd beloond met een staande ovatie.  Met eigentijdse nummers van Ed Sheeran, Michael Jackson en het uitbundige St John wisten de kinderen onder leiding van Suzan Lutke er een feest van te maken. Het plezier dat de kinderen beleven in het samenspel (de meesten spelen pas een half jaar een instrument) werkte zeer aanstekelijk en deed het publiek swingen naar de tweede helft.

Publiek valt in de prijzen

De fanfare sloot het concert af met een swingend en uitbundig repertoire: van overdonderende filmmuziek van Pirates of the Carribean tot hits van de hardrockband Deep Purple. Tamar Wissing bracht met haar solo op sopraansaxofoon knap een ode aan de hit Englishmen in New York van Sting. En of de muziek nog niet voldoende was, viel het publiek ook in de prijzen. Dankzij Keurslager van der Horst kon Eendracht traditiegetrouw een donateursprijs uitreiken. Ditmaal werden maar liefst twee donateurs verblijd met een cheque uitgereikt door Marloes van der Horst. De gelukkigen waren de heren Nachtegaal en Brink uit Eerbeek.