Brummense dammers winnen van Laren.

Afgelopen donderdag speelde BDV 1 een thuiswedstrijd tegen DEZ 1 uit Laren. Beide teams staan nagenoeg gelijk op de ranglijst in de subtop en het beloofde dan ook een spannende strijd te worden.

Maar BDV begon met een nederlaag van Marten Bruinsma. Hij zag een “zetje”over het hoofd, kwam een schijf achter en moest zich in het eindspel gewonnen geven. Maar daarna volgden winstpartijen van Gerben te Raa en Johan Haijtink en een remise van Tom Westhof. Daarmee was de stand 5-3 in het voordeel van BDV. De laatste 2 partijen moesten dus de beslissing brengen. Jeugdlid Tom Molenaar zat aan bord 1 en hij speelde een prima partij. En uiteindelijk behaalde hij een dik verdiende remise. Ab van Ooijen was als laatste speler van BDV bezig. Hij kwam een schijf voor, maar kon het voordelige eindspel toch niet in winst omzetten. Dus ook hier een remise, waardoor de winst van BDV met 7-5 een feit was.  BDV staat nu op de 3e plaats in de 1e klasse Oost.

Op de 1e clubavond in het nieuwe jaar werd traditioneel de 1e ronde gespeeld van de sneldam competitie. Deze competitie bestaat ui 2 speelrondes. De 2e ronde wordt gespeeld op de laatste clubavond van het seizoen. Deze 1e ronde werd gewonnen door Gerben te Raa met 13 punten uit 7 wedstrijden. 2e werd Johan Haijtink met 10 punten en op een gedeelde 3e plaats eindigden Marten Bruinsma en Ab van Ooijen met 9 punten.

Voor de onderlinge clubcompetitie werden de afgelopen weken de volgende wedstrijden gespeeld:

  • Jan Klein Brinke – Gerben te Raa 0-2;
  • Gerrit Roeterdink – Marten Bruinsma 0-2;
  • Hans Cijnssen – Johan Haijtink 0-2;

De ranglijst wordt momenteel aangevoerd door Gerben te Raa 14 punten uit 8 wedstrijden, gevolgd door Gerrit Roeterdink met 14 uit 12 en Johan Haijtink met 12 uit 8.

Zie voor verdere informatie : www.brummensedamvereniging.nl