Brummense schoolsportdag 2018: Super!

Wat een geweldig afwisselend programma kregen de kinderen voorgeschoteld. De opzet blijft een goede formule: alle kinderen van de basisscholen uit Brummen, Leuvenheim, Hall en Empe komen die dag in aanraking met de vele verschillende sporten binnen de gemeente. “Het gaat deze dag niet om ‘de beste’ te zijn, maar om het kennismaken met al die mooie sporten die er in Brummen en omgeving zijn! Daarbij zijn de scholen in alle groepjes door elkaar gemengd, zodat de kinderen van verschillende scholen elkaar ook beter leren kennen en er geen ‘scholenstrijd’ is.”

Groep 8 ging onder begeleiding van leerkrachten en ouders in groepjes op de fiets door Brummen voor golf, kegelen, bootcamp en mountainbiken. Groep 7 bleef op sportcomplex de Hazenberg en ging tennissen, voetballen, slagballen, trefballen en beachvolleyballen. Groep 6 kreeg van weer andere verenigingen een clinic. Zij kregen korfbal, gymnastiek, slagbal, trefbal en volleybal.

Met zoveel enthousiaste sportverenigingen, ouders en leerkrachten en ook nog eens prachtig weer kan teruggekeken worden op een super geslaagde dag!