Concert Kapel op ’t Rijsselt 25 februari a.s.

Concert: Johannes Brahms: die schöne Magelone

Brahms schreef zijn indrukwekkende liederencyclus Die schöne Magelone op de tekst van de Duitse schrijver Ludwig Tieck. Basis van die tekst is een middeleeuws ridderverhaal waarin Graaf Peter verliefd wordt op de Napolitaanse koningsdochter Magelone. In deze spannende en avontuurlijke geschiedenis zijn zelfs nog elementen in zijn te ontdekken uit de vertellingen van Duizend-en-een-nacht.

Gezongen in het originele Duits wordt de luisteraar bij de les gehouden doordat het verhaal tussen de coupletten door in het Nederlands wordt verteld.
Hoewel het werk als een hoogtepunt van de Romantiek wordt beschouwd,  werd het tot nu toe niet vaak in Nederland uitgevoerd.

De musici.
Mezzosopraan Karin Strobos kende o.l.v. dirigent Sir Simon Rattle haar internationale doorbraak in de rol van Octavian in de opera Der Rosenkavelier van R.Strauss.
Brahmsspecialist Thomas Beijer plaatste zich aan de top van een generatie jonge pianisten toen hij het YPF Nationaal Pianoconcours won. Hij geeft al piano-recitals vanaf zijn tiende.
Sieger Sloot volgde de toneelopleiding in Amsterdam en werd bekend als acteur in vele toneelstukken, films en TV-series (o.a. Flikken Maastricht).

  • Datum en tijd:      zondag  25 februari a.s.,  11.30 uur
  • plaats:                  Kapel op ’t Rijsselt
  • concert door:       Karin Strobos, mezzosopraan
    Thomas Beijer, piano
    Sieger Sloot, acteur/verteller
  • Johannes Brahms: die schöne Magelone
  • Entree:                 €  17,50  (inclusief koffie enz.)  t/m 18 jaar gratis entree
  • reserveren:           tel. 0575-570521 (ook  d.m.v. de voice mail) , www.kapeloptrijsselt.nl  of  info@kapeloptrijsselt.nl