Eerbeekse Boys komt jeugd tegemoet

Eerbeekse Boys stapt met het eerste en tweede elftal over naar het zaterdagvoetbal. Dat werd 5 maart jl. besloten op de ledenvergadering, waar 103 mensen voor dit plan stemden. Daardoor moet de dorpsclub naar alle waarschijnlijkheid onderaan de ladder beginnen in de 4e klasse zaterdag.

Volgens het bestuur van Eerbeekse Boys is het geen verrassing dat de club de overstap maakt naar het zaterdagvoetbal. Het is een landelijke trend, de jeugd wil niet meer op zondagochtend voetballen, omdat ze zaterdagavond uit willen gaan.”

Oplossing
Ook bij Eerbeekse Boys werd daarom de roep steeds groter om naar de zaterdag over te stappen. Toen het nieuwe bestuur in oktober aantrad, werd dit dilemma direct aan het bestuur gepresenteerd. Een belangrijk standpunt van het bestuur is dat de leden van Eerbeekse Boys de club maken. Dat 103 leden voor deze oplossing stemmen, is een heldere boodschap van de leden van Eerbeekse Boys.

Binding
De afgelopen jaren is gebleken dat de binding van de jeugd met het seniorenvoetbal op zondag dreigde te verliezen. De animo voor het zondagvoetbal nam aanzienlijk af. Door naar de zaterdag te gaan, neemt de binding van de jeugd toe, daardoor zullen er ook meer kantine-inkomsten worden gegenereerd. Het bestuur denkt op deze wijze twee vliegen in een klap te slaan.