Gelijk opgaand duel Harfsen – Oeken in slotfase toch nog beslist (1-0)

Oeken had zaterdagmiddag in Harfsen een gelijkwaardige tegenstander die ook een gegadigde voor de nacompetitie was. Dat kwam volledig terug in het beeld van het duel. Beiden wilden niet verliezen en staken meer energie en nauwkeurigheid in hun defensieve activiteiten dan in tot op de achterlijn uitgevoerd combinatie werk. Kortom drukte op het middenveld en wat veel lange ballen (met beperkte precisie). Kansen waren er wel voor beide, maar alleen Harfsen wist vlak voor tijd één keer te scoren.

De eerste kans was voor Oekens Roel van Agtmaal die een voorzet net naast werkte. Het spel kwam verder nogal rommelig over. Door de drukte in de defensies en op het middenveld leek de nauwkeurigheid in de aanvals acties er onder te lijden. En opmerkelijk bij Oeken enkele spelers die meestal juist zorgvuldig in de passing zijn leken deze middag het vizier minder goed afgesteld te hebben. Rechter spits Thijs Hafkamp, die deze middag een basis plaats had, kwam na een half uur wel dreigend door maar zijn inzet ging net over. Vlak voor rust kreeg Harfsen ook nog een grote kans alleen voor keeper Niek Wösten maar de laatste had met de inzet geen moeite. Vlak daarna belandde een schot van Roel Slots min of meer tot verbazing van de afgeleide Harfsen keeper toch in zijn handen. Voor Oeken kwam een grote tegenslag vlak voor rust toen spits Roel van Agtmaal geblesseerd van het veld moest en vervangen werd door Julian van Hummel. Na rust kwam er iets meer rust in de opbouw van de zebra’s, mede door de inbreng van de van origine aanvallende middenvelder van Hummel. Oeken had een fase het heft wat meer in handen maar wist dat niet te verzilveren.

Tot de wat meer hectische laatste tien minuten aanbraken. Die werden ingeleid door een flinke kans voor spits Marco Heersema, die zich in de vijf meter goed vrij speelde maar zijn doelkans verloren zag gaan door dat hij zijn actie net een pasje te lang doorvoerde. Een paar minuten later viel er dan toch nog een treffer maar wel aan de andere kant. Oeken kreeg de bal na een aanvallende actie van Harfsen niet goed weg en dat werd door de gastheren afgestraft (1-0). Oeken ging flink op jacht naar de gelijkmaker en kreeg kansen, maar het lukte niet de misschien wel verdiende gelijkmaker er in te leggen.

Door deze uitslag zakt Oeken naar plaats drie achter Glanerbrug en heeft Harfsen de tweede plaats in de 2e periode over kunnen nemen.

Zaterdag a.s. is Oeken vrij, zaterdag 28 april is de reis naar Groenlo waar tegen de Grolse Boys gespeeld wordt en 5 mei ontvangt Oeken de FC Winterswijk.

Opstelling: Niek Wösten, Jesse Heutink, JanJoost Heezen, Jochem Hogenboom, Jelmar Schoonman, Nino Schoonman, Roel Slots, Erik-Jan Huisman, Marco Heersema, Roel van Agtmaal (43. Julian van Hummel), Tijs Hafkamp (70. Daan Egbers)