GTST-acteur Bartho Braat presenteert Dé Steunkous!

Op Wereld Trombose Dag, morgen 13 oktober, presenteert acteur Bartho Braat Dé Steunkous tijdens een feestelijk ontbijt in het Erasmus MC. Als ambassadeur van de Trombosestichting Nederland vraagt hij zo aandacht voor de gevaren van trombose. Trombose is de grootste onbekende aandoening en kan iedereen overkomen, van jong tot oud, en of je actief bent of niet.

Aandacht voor trombose is hard nodig: trombose komt namelijk vaak voor en is ernstig. Eén op de 4 mensen overlijdt aan de gevolgen van trombose. Jaarlijks krijgen ruim 40.000 mensen een trombose in een ader in hun arm, been, of longen. En evenveel mensen krijgen een hart- of herseninfarct als gevolg van trombose.

De Steunkous is GEEN steunkous, maar een paar vrolijke sokken, dat door iedereen gedragen kan worden. Tussen 8.00  en 9.30 uur overhandigt Trombosestichting ambassadeur Bartho Braat het eerste exemplaar van de steunkous, tijdens een feestelijk ontbijt in restaurant Kade 80 in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam.

De presentatie vindt plaats in aanwezigheid van mensen die hun leven hebben zien veranderen door trombose. Zij delen graag hun ervaringen om het ziektebeeld meer bekendheid te geven! Net als de Nederlandse tromboseonderzoekers en artsen die hun zoektocht naar betere medicijnen graag toelichten.

Steunkous: steun voor het tromboseonderzoek
De steunkous is te bestellen via trombosestichting.nl/webwinkel voor 10 euro per paar.

Trombosestichting Nederland

Trombosestichting Nederland