Jongdierendag Onze Liefhebberij Brummen

Dat de kleindierhouderij nog steeds levend is in Brummen en omstreken bewijst de vereniging Onze Liefhebberij nog jaarlijks. Op zaterdag 23 september houdt zij haar Jongdierendag. Ook dit jaar organiseert de kleindierhoudersvereniging haar Jongdierendag weer bij Van der Bijl Diervoeders.

Deze zaterdag worden de dieren, welke zijn geboren in het afgelopen jaar, gekeurd door enkele keurmeesters. Dit jaar wordt er een record aantal van 224 kippen, konijnen, duiven, kleine knagers en cavia’s gekeurd. De keurmeesters beoordelen de dieren op kwaliteit en geven de fokkers en bezoekers de gelegenheid om vragen te stellen over bijvoorbeeld de dieren, de fokkerij, de verzorging, etc. De gekeurde dieren zijn tevens te bewonderen voor bezoekers.

Naast de activiteiten die Van der Bijl Diervoeders heeft georganiseerd, geven de leden van Onze Liefhebberij Brummen adviezen over de kleindieren(-sport). Desgewenst adviseren ze in het houden en verzorgen van deze dieren en kunnen ze adviseren over de aanschaf van verschillende rassen.

Bezoekers zijn welkom van 09.45 – 15.00 uur. De Jongdierendag wordt gehouden bij Van der Bijl Diervoeders aan de Windheuvelstraat 11 te Voorstonden – Brummen. (www.vanderbijldiervoeders.nl)

Onze Liefhebberij Brummen

Het grootste deel van de leden van Onze Liefhebberij komen uit de gemeente Brummen, maar er komen ook veel leden uit de nabij gelegen plaatsen. De vereniging is niet alleen voor de serieuze fokkers, maar ook voor mensen die enkel voor hun plezier kleindieren houden. Tijdens de maandelijkse clubavonden worden de ins en outs van deze prachtige liefhebberij besproken. Regelmatig worden er gastsprekers uitgenodigd, waaronder dierenartsen en voedingsdeskundigen om de leden van informatie te voorzien.

Bent u nieuwsgierig geworden neem dan een kijkje op onze vernieuwde internetsite www.onzeliefhebberijbrummen.nl, neem contact op via gegevens genoemd op de site, of kom eens langs op een bijeenkomst. Deze zijn elke eerste maandag van de maand in Café Concordia in Brummen en beginnen om 20.00 uur.

Barnervelder haan - Foto; © Annelies van Klinken

Barnervelder haan – Foto; © Annelies van Klinken