Knooppunt Mantelzorg verstuurt ruim 280 cadeaubonnen

Als blijk van waardering voor mantelzorgers

Brummen/Eerbeek –  Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde voor inwoners met een beperking of langdurige ziekte. Als blijk van waardering geeft de gemeente Brummen hen graag een cadeaubon van 75 euro. Het Knooppunt Mantelzorg coördineert de actie en verstuurt deze maand 281 cadeaubonnen. Deze zijn te besteden bij winkeliers die zijn aangesloten bij de ondernemersverenigingen in Brummen en Eerbeek. 

Omdat niet alle mantelzorgers bekend zijn, moesten de cadeaubonnen worden aangevraagd door de mantelzorgers zelf of iemand uit hun omgeving. Daarbij golden er een aantal voorwaarden. Zo moet degene die zorg ontvangt, zelfstandig wonen in de gemeente Brummen. De mantelzorger zorgt minstens 3 maanden lang, 8 uur per week voor  zijn of haar naaste en is 25 jaar of ouder. Voor jonge mantelzorgers organiseerde het Knooppunt dit jaar al andere activiteiten, zoals de actie ‘Fijn dat jij er bent’ en de fundagen.

Steeds meer mantelzorgers bekend

Er kwamen 301 aanvragen binnen bij het Knooppunt Mantelzorg. Na het schrappen van onder andere dubbele aanvragen gaan er in totaal 281 cadeaubonnen van 75 euro op de post. Dat zijn er 95 meer dan in 2016!

Van de mantelzorgers die de cadeaubonnen ontvangen, is het grootste deel (69%) vrouw. In bijna de helft van de gevallen (46%) gaat het om mantelzorg voor de partner. Inmiddels staan 401 mantelzorgers ingeschreven bij het Knooppunt Mantelzorg. In 2016 waren dit er 240. Een flinke toename dus! Hoe meer mantelzorgers ingeschreven staan, hoe beter ze op de hoogte zijn van  activiteiten, ontwikkelingen en tips op het gebied van (mantel)zorg en ondersteuning. De gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet met derden gedeeld.

Meer informatie over het Knooppunt Mantelzorg: Monique Steunenberg, telefoonnummer (06) 53 110 177 of e-mail: m.steunenberg@humanitas.nl. Of kijk op de speciale pagina over het Knooppunt Mantelzorg op de website www.samengoedvoorelkaar.nl.