Met de Zonnebloem naar Burgers Zoo

Dinsdag 15 mei hebben de afdelingen Brummen en Eerbeek van de Zonnebloem een gezamenlijk bus uitje georganiseerd voor hun gasten met een fysieke beperking, een bezoek aan Burgers Zoo. Totaal 39 gasten en 9  vrijwilligers zorgden voor een volle bus!

De weersgoden waren het gezelschap goed gezind en dat bleef gedurende de gehele dag  zo.

Na een korte, voorspoedige reis konden tegen 11 uur de gasten en vrijwilligers door de poort van de dierentuin  naar binnen. In het restaurant werd het gezelschap onthaald op koffie en thee met lekkernijen. Daarna was iedere gast, samen met zijn/haar vrijwilliger, vrij om een parcours door het park uit te zetten. Alle gasten maakten graag gebruik van de meegebrachte rolstoelen of de leenrolstoelen van het park.

De vele heuvels en dalen op het terrein maakten het zelfs voor de getrainde vrijwilligers tot een hele uitdaging om hun gasten goed door het park te manoeuvreren! Om 13.00 uur werd er in het restaurant een zeer verzorgde lunch geserveerd. Tegen 14.00 uur kon de ontdekkingstocht door het park weer worden voortgezet. De dierenwereld , zowel boven als onder water , is prachtig vormgegeven en dus zeer boeiend .

Tegen half vier stapten de gasten moe maar voldaan weer in de bus. Tegen 17.00 uur was de bus weer op standplaats Brummen terug .Beide afdelingen waren zeer tevreden over de onderlinge samenwerking en kijken al weer uit naar het volgend gemeenschappelijke uitje!