Op stap met de schaapherder op de Loenermark

LOENEN – Op de Loenermark loopt de enige schaapskudde van Geldersch Landschap & Kasteelen. Op zondag 25 maart krijgen liefhebbers de gelegenheid om samen met de schaapherder de kudde vanaf de schaapskooi naar de heide te brengen en de honden aan het werk te zien. Eenmaal gearriveerd bij de heide kunnen de schapen even grazen. De herder neemt dan de tijd om een en ander over zijn werk te vertellen. Onder leiding van de boswachter wandelen de deelnemers via een mooie route, onderbroken voor de lunch, terug naar de parkeerplaats. Neem zelf lunch en drinken voor onderweg mee te nemen. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Start: 09.30 uur op de parkeerplaats nabij de schaapskooi, gelegen aan het einde van de Droefakkers te Loenen (Gld). Duur 3,5 à 4 uur. Deelname: € 5,00 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via
www.glk.nl/evenementen
. Chris Holtslag, tel. 06 – 47 368 561 of Herman Heskamp, tel. 06 – 16 862 394.

Routebeschrijving: A50 Arnhem-Apeldoorn. Afslag Loenen. In Loenen meteen na Hotel-Restaurant De Loenermark rechtsaf de Droefakkers op. Deze weg ca. 3 km afrijden.

Loenermark-schaapsherder © Foto - Rob van 't Zelfde.

Loenermark-schaapsherder © Foto – Rob van ’t Zelfde.