Prins Rick den Eerste jongste Prins Dwarsliggers

EERBEEK – Zaterdag 11 november vond in residentie De Heideroos de jaarlijkse pronkzitting plaats en werd de nieuwe prins carnaval voor het seizoen 2017-2018 gepresenteerd.

Om 20.11 uur werd de avond geopend door voorzitter Marty Burgers. Daarna gaf hij het woord aan President Marco die de geüniformeerden van de vereniging binnengehaalde.

Op deze avond werd eerst afscheid genomen van Prins Patrick den Eerste, Prinses Chantal, Adjudant Ferdinand en Hofdame Danielle, zij dragen de taken over aan de nieuwe Hoogheden.

Om 21.33 uur begon de presentatie van de 39ste Prins van de Dwarsliggers.

Tijdens de presentatie werd duidelijk dat de nieuwe hoogheden jong zouden zijn en van het strand houden. Uiteindelijk kwamen de nieuwe hoogheden van CV de Dwarsliggers op met hun prinsennummer: Links Rechts van de Snollebollekes.

Prins Rick den Eerste, Prinses Myrthe en Adjudant Bjorn

De carnavalsleuze van Prins Rick den Eerste is:    

“Zware Pk’s worden tijdens Carnaval omgezet in harde Decibels”

Prins Rick den Eerste (Bouwmeester)  is met zijn 23 jaar de jongste Prins ooit bij de Dwarsliggers. Hij is vrachtwagenchauffeur en is een van de Bierdupkes,  een groep jongeren die al jaren meedoen met de optocht en daarbij menig prijs in de wacht sleepten.

Adjudant Bjorn (Kleverwal)  is 24 jaar en ook een van de Bierdupkes. Hij is metaalbewerker en sinds vorig jaar lid van de Dwarsliggers.

Prinses Myrthe (Kleverwal)  is 25 jaar. Zij werkt als verpleegkundige bij de thuiszorg. Zij is getrouwd met adjudant Bjorn en zij wonen in Beekbergen.

Na de officiële zaken zoals het omhangen van de Dwarligger en Prinsenketting, het voorlezen van de proclamatie  en het zingen van het lijflied door Hofzanger Wilbert was er gelegenheid de nieuwe Prins van de Dwarsliggers te feliciteren met zijn benoeming.

Daarna was er een gezellige feest dat tot in de kleine uurtjes doorging.  De Dj zorgde deze avond voor de muzikale ondersteuning.

Voor alle foto’s van deze avond of informatie over de andere activiteiten kunt u kijken op www.cvdedwarsliggers.com

CV De Dwarsliggers

CV De Dwarsliggers Foto © Hoffotograaf Rik Barmentlo