Rotary Eerbeek-Zutphen internationaal en lokaal zichtbaar

Het vorige project waarbij de rotaryclub een school in Tuzla in Bosnie heeft voorzien van nieuwe ramen, is net afgerond. En onlangs zijn ze gestart met het project Rotary Vakantiegeluk. Dankzij een goed geslaagde Lenteloop heeft de club 7400 euro opgehaald. Hiermee wil de rotaryclub een groot aantal gezinnen uit de gemeente Brummen, een leuk weekend of midweek aan bieden in een vakantiepark. Want vakantie vieren is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom heeft de Rotary de samenwerking opgezocht met Team voor Elkaar en een vakantiepark in de regio. Het project Rotary Vakantiegeluk krijgt op deze manier vorm en dit hoopt de rotaryclub dan ook een aantal jaren te kunnen voortzetten.

Met de verkoop van amaryllissen afgelopen najaar, is eveneens geld opgehaald. Hiervan zijn een tweetal zogenaamde shelterboxen aangeschaft.

ShelterBox is een internationale noodhulporganisatie die o.a. noodonderkomens brengt naar mensen die getroffen worden door natuurrampen of conflicten, waar ook ter wereld. 

ShelterBox wil de mensen die getroffen zijn weer een (tijdelijk) thuis en aanvullende middelen geven waarmee zij snel hun leven weer kunnen oppakken. 

Een shelterbox bevat een tent, minimale huisraad, kooktoestel, slaapzakken, schoolspullen, speelgoed. Wereldwijd zijn helaas veel mensen dakloos, dus is deze hulp hard nodig.

Naast internationale projecten wil de rotaryclub tevens lokaal de helpende hand bieden. Dit jaar bestaat Rotaryclub Eerbeek-Zutphen 40 jaar, en daarom maken ze de balans op, en kijken terug op de afgeronde projecten, maar men kijkt ook vooruit, naar wat er nodig is om hen heen.

Rotary helpt!

Voor meer informatie neem contact op met info@inaboot.nl of kom langs bij De Korenmolen in Eerbeek elke maandag tussen 18 en 20 uur.

Foto; Rotary Eerbeek-Zutphen

Foto; Rotary Eerbeek-Zutphen