Shanae Zijlstra voorleeskampioen gemeente Brummen

Shanae Zijlstra van basisschool ‘’de Rietgors’’ in Leuvenheim heeft zaterdag 3 februari in bibliotheek  Eerbeek de Voorleeswedstrijd gewonnen. Elf kinderen (3 jongens en 8 meisjes) van de basisscholen uit de gemeente Brummen namen deel aan deze kwartfinale van de jaarlijkse voorleeswedstrijd.

De bibliotheek was goed gevuld, want de schoolkampioenen waren met een groot aantal fans naar de bibliotheek van Eerbeek gekomen. De spanning was af te lezen van alle gezichten. Eén voor één namen de kandidaten plaats in de zetel om een fragment van ca. 5 minuten voor te lezen uit een boek van zijn of haar keuze.

Ondertussen had de jury, bestaande uit burgemeester Van Hedel (tevens juryvoorzitter), Marion Berendsen en Lisan Reuvekamp de moeilijke taak om uit al deze geweldige kandidaten uiteindelijk Shanae te kiezen als winnares.
Shanae las voor uit het boek ‘’Mees Kees’’ van Mirjam Oldenhave. ‘’Je nam het publiek hellemaal mee in je verhaal, je hebt een plezierige voorleesstem en een duidelijke articulatie’’ aldus de juryvoorzitter.

Als prijs kreeg ze een mooie I-padtas en een boekenbon. Shanae mag de gemeente Brummen gaan vertegenwoordigen tijdens de regionale wedstrijd. Alle kinderen kregen als dank een klein tasje met een presentje er in.