Zwijnen op 25 en 26 mei 2018

Leer meer over het leven van wilde zwijnen en ga op vrijdag 25 of zaterdag 26 mei met de gids mee op zoek naar de wilde zwijnen in Nationaal Park Veluwezoom. De activiteit begint met een presentatie over het leven van wilde zwijnen. Aansluitend maken we een stevige wandeling van ongeveer 10 km, waarbij we op zoek gaan naar wilde zwijnen en de sporen die ze achter laten. Dit is een avond activiteit van 19.30 – 22.00 uur.
Kosten voor deelname voor volwassenen zijn: € 7,00 voor leden van Natuurmonumenten en € 10,00 voor niet-leden. Kosten voor deelname voor kinderen van leden en kinderen van OERRR € 5,00 en voor kinderen t/m 12 jaar niet-lid € 8,00.

Presentatie
We nemen een kijkje in de leefwereld van het wild zwijn het jaar rond. Over de paringstijd met de strijd om het vrouwtje, de kraamkamer, zijn uiterlijk, het karakter, de sterk ontwikkelde zintuigen en het sociale gedrag van wilde zwijnen. Na deze presentatie weet je meer over ketels, zoelen, rottes en mastjaren en ga je op zoek naar de sporen die ze achterlaten.

Wandeling
Tijdens de wandeling vertelt de boswachter boeiende verhalen over het wild zwijn. We horen hoe ze het voedsel onder de grond vinden. Wilde zwijnen zijn alleseters, ze eten ook aas en kunnen grote dode dieren in een korte van tijd verorberen. We gaan op zoek naar wroet-, veeg- en loopsporen en uitwerpselen.
Hoewel geen garantie gegeven kan worden dat de wilde zwijnen zich tijdens de wandeling laten zien, weet de boswachter wel de beste plekken waar de kans groot is ze te ontmoeten.

Bereikbaarheid
In verband met de zorg voor het milieu en de beperkte parkeergelegenheid, raden wij aan gebruik te maken van openbaar vervoer of de fiets. Nationaal Park Veluwezoom is goed bereikbaar met de trein (sprinter Arnhem – Zutphen v.v.) en er is een goede busverbinding. Vanaf het station in Rheden en de bushalte is het ongeveer 10 minuten lopen naar het Bezoekerscentrum.

Wie, waar en wanneer?

Voor wie:                  Voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar
Datum:                      Vrijdag 25 mei en zaterdag 26 mei 2018
Tijdstip:                    Van 19.30 – 22.00 uur
Waar:                         Vanaf Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden
Aanmelden via:        www.natuurmonumenten.nl/activiteiten

Wild zwijn – Foto Natuurmonumenten