100ste en 101ste lid in het zonnetje gezet

BrummenEnergie voorbij mijlpaal van 100 leden
Lokale energiecoöperatie BrummenEnergie mocht onlangs niet alleen het 100ste, maar ook het 101ste lid verwelkomen! Mariska de Jong uit Brummen is als 100ste lid de laatste van de eerste 100 leden en hoogleraar duurzaam bouwen Anke van Hal uit Eerbeek is als 101ste lid de eerste van de hopelijk volgende 100 leden die zich bij de cooperatie aansluiten. Tijdens de Energietafel Warmte, waar Anke van Hal als spreker optrad, werd bij dit heugelijke feit stilgestaan.De beide dames ontvingen uit handen van voorzitter Jan Emmerzaal bloemen en het boek ‘Hoe gaan we dit uitleggen’ van journalist Jelmer Mommers.

Energie afnemen
Mariska de Jong is niet alleen lid geworden van BrummenEnergie, maar neemt ook energie af van de coöperatie. Toen zij anderhalf jaar geleden in Brummen kwam wonen ging ze op zoek naar een lokale energieleverancier die groene stroom levert. Via artikelen in de lokale krant kwam ze uit bij BrummenEnergie. ‘Ik vind het belangrijk om te weten dat ik echt duurzaam opgewekte energie afneem die in de regio is opgewekt. Dat BrummenEnergie geen winstoogmerk heeft en winsten terug laat vloeien in de Brummense gemeenschap is een extra reden geweest om over te stappen.’

Zonnepanelen op dak manege kopen
BrummenEnergie maakt samen met meer dan 40 andere energiecoöperaties deel uit van het collectief om | nieuwe energie. De energiecoöperaties binnen het collectief om | nieuwe energie wekken zelf in hun eigen regio energie op uit zon, wind of water. BrummenEnergie realiseert zonneparken in Eerbeek (op de voormalige stortplaats aan de Doonweg) en in Brummen (Elzenbos) en is partner in IJsselwind. Daarnaast ontwikkelt ze samen met Rijvereniging en ponyclub “De IJsselruiters” een zogenaamd postcoderoosproject. Mensen in de regio Brummen die zelf geen zonnepanelen op hun eigen dak willen of kunnen plaatsen kunnen zonnepanelen kopen op het dak van de manege in Brummen. Op dinsdagavond 11 december is er een informatiebijeenkomst over dit project om 20.00 uur bij manege De IJsselruiters aan de Eerbeekseweg 1A in Brummen.

Foto: Michel Hol