15 extra laadpalen elektrisch rijden

Het aantal elektrische auto’s stijgt nog steeds. Daarom zijn er ook meer openbare oplaadpunten nodig. In de gemeente Brummen zijn op dit moment 7 openbare laadpalen. De provincie Gelderland heeft berekend dat hier 15 extra laadpalen nodig zijn. De provincie verzorgt de aanbesteding voor het realiseren en exploiteren van deze laadpalen.

De gemeente Brummen machtigt de provincie Gelderland om een Europese aanbesteding te organiseren. Hierbij mag de provincie namens de gemeente een beroep doen op de Green Deal ‘Openbaar Toegankelijke Elektrische Laadinfrastructuur’.

Een Gelderse projectgroep bereidt voor verschillende gemeenten de aanbesteding van de plaatsing van laadinfrastructuur voor. De provincie financiert de proceskosten. Het Rijk draagt per laadpaal €500 bij vanuit de Green Deal. Van de gemeente wordt dan nog per laadpaal een bijdrage gevraagd van maximaal €500. Bij een gunstige aanbesteding kan dit bedrag lager uitvallen. We bepalen zelf waar de oplaadpunten precies komen. De provincie verzorgt voor ons het contractmanagement met de exploitant van de laadpalen.

Oplaadpunt - Foto; Annelies van Klinken

Oplaadpunt – Foto; Annelies van Klinken