25 en 26 mei 2019 – Concours Hippique Loenermarkruiters

Op zaterdag 25 en zondag 26 mei a.s. organiseren de Loenermarkruiters alweer voor de vier en veertigste keer hun Concours Hippique. Deze wedstrijd zal weer, zoals al jaren gebruikelijk, plaatsvinden op de schaapsweide in de Loenermark, bij de schaapskooi.Een mooiere locatie voor zo’n sportevenement is eigenlijk niet te vinden. Van dit inmiddels regionaal zeer bekende Concours Hippique, tracht de Loenermarkruiters ieder jaar weer een evenement te maken, dat zich zowel sportief, als voor het publiek kan meten met wedstrijden van flinke allure. Dat het Loenense Concours bij de ruiters en amazones in de afgelopen jaren al heel populair geworden is mag blijken uit de zeer goed gevulde deelnemerslijst.

Het publiek en de deelnemers mogen zich ’s zaterdags en ‘s zondags verheugen op mooie dressuurwedstrijden bij zowel de paarden als de pony’s. Daarnaast zullen op zondag de pony’s om de linten en prijzen strijden in de springrubrieken in vrijwel alle klassen. Voor de deelnemers zijn op beide dagen in de dressuur mooie dagprijzen te winnen, terwijl zondags bij het springen er zelfs een heuse finale gesprongen wordt, waarbij mooie geldprijzen gewonnen kunnen worden, beschikbaar gesteld door zadelmakerij Hollander.

De dressuurwedstrijden van de paarden-rubrieken op zaterdag zullen meetellen als selectiewedstrijd voor de Regiokampioenschappen. Een extra cachet wordt op de zaterdag nog gegeven door twee nieuwe rubrieken op ons concours. Voor het eerst wordt er een impuls rubriek verreden; een dressuurrubriek voor mensen met een beperking. Deelnemers met welke beperking dan ook, kunnen hieraan deelnemen en zich laten beoordelen door een deskundige jury. De andere nieuwe rubriek wordt verzorgd door Working Equitation Holland. De vorm van dressuur die hier beoefend wordt is ontstaan uit het werken met paarden en runderen in Zuid Europa en lijkt zeer de moeite waard om te bekijken. Ook dit jaar worden weer de Bixie rubrieken georganiseerd voor de allerkleinste ponyruitertjes. Zeker ook deze rubrieken zijn een aanrader voor het publiek.

Natuurlijk is de organisatie van een paardensportevenement van dit formaat volstrekt onmogelijk, zonder de medewerking van een groot aantal sponsoren uit de middenstand van Loenen en omgeving en vooral ook van de terreineigenaar. Het Gelders Landschap verleent in dezen ook dit jaar weer haar zeer gewaardeerde medewerking. Ook van alle leden van de vereniging wordt het één en ander verwacht; het slagen van het Concours hangt in grote mate af van hun werkzaamheden. Voor dit concours zal gebruik gemaakt worden van tientallen vrijwilligers, die voor het grootste gedeelte direct bij de vereniging betrokken zijn.

Voor beide dagen staat een interessant stuk sport en sportpromotie op het programma en om een ieder in de gelegenheid te stellen hier met volle teugen van te genieten, heeft de vereniging dan ook gemeend de toegang tot het Concours Hippique evenals voorgaande jaren wederom gratis te houden. Zoals gezegd wordt het Concours gehouden op een unieke locatie, de schaapsweide op de Loenermark. Deze plaats is goed bereikbaar en er is ruim voldoende parkeergelegenheid.
Buiten de wedstrijden om is het ook zeer goed toeven in en bij de gezellige consumptietent en de gezellige standjes daar omheen, waar een ieder van een drankje en een hapje kan genieten en kan genieten van de paardensport en zijn beleving, een sportief samenspel tussen mens en dier.

Tenslotte willen wij hondenbezitters erop attent maken dat, mocht u uw hond willen meenemen naar het concoursterrein, deze van harte welkom zijn, maar dat deze ten alle tijden aangelijnd dienen te zijn.