44e editie BMW Berlin Marathon opnieuw succesvol!

Berlijn, 25 september 2017 – 7 KiKa-marathonlopers hebben afgelopen weekend met succes de 44e editie van de BMW Berlin Marathon gelopen. Voor het tweede jaar op rij stond de marathon van onze oosterburen op het programma van Run for KiKa Marathon. 42,195 kilometer door Berlijn met als gezamenlijk doel: kinderkanker de wereld uit.

De BMW Berlin Marathon was weer een groots spektakel. Dwars door de fantastische binnenstad met de start en finish bij de altijd spectaculaire Brandenburger Tor. De marathon in Berlijn deed ook dit jaar zijn naam als een van de World Marathon Majors eer aan.

Saamhorigheid
Onder de KiKa-marathonlopers zijn er helaas veel die van dichterbij te maken hebben gehad met kinderkanker. Zij rennen mee om samen te strijden tegen deze verschrikkelijke ziekte. “Het lopen van een marathon zorgt voor een enorm groepsgevoel. De lopers organiseren trainingen, steunen elkaar bij het sponsorwerven en reizen uiteindelijk samen naar een wereldstad. Erg mooi om die saamhorigheid te zien,” aldus organisator Inge Tishauser.

Voorlopige eindstand
De ruim 57.000 euro op de sponsorteller is nog een voorlopig eindbedrag, eventuele sponsoringen kunnen nog gedaan worden. De KiKa-marathonlopers hebben gemiddeld 8.000 euro sponsorgeld per persoon opgehaald. In 2018 is de derde editie van Run for KiKa Marathon Berlijn op 25 september.

Strijd tegen kinderkanker
Jaarlijks krijgen meer dan 500 kinderen de diagnose kanker, helaas haalt 1 op de 4 het niet. Twee van de KiKa-marathonlopers zijn Jolanda en Wenda, uit Team Alicia. Zij dachten één keer alles te geven door de marathon in New York te lopen voor Stichting Kinderen Kankervrij. Niets is minder waar. Afgelopen zondag stonden zij aan de start van hun tweede marathon: ¨Zeker na het bezoek aan het Prinses Máxima Centrum wist ik het zeker. Dit is niet klaar, we moeten door! Er komen nog zoveel kinderen na Alicia die ook recht hebben op genezing!¨

www.runforkikamarathon.nl