700 km in 7 dagen voor Duchenne Parent Project

Duchenne Heroes 2018: € 900.000 voor onderzoek naar Duchenne Spierdystrofie

Na 7 dagen fietsen zijn 250 Heroes gefinisht bij de Karpendonkse Plas. Zij legden ruim 700 kilometer en 12.000 hoogtemeters af. Dit alles om geld op te halen voor onderzoek naar Duchenne Spierdystrofie. Dit jaar haalden zij samen met begeleiders en vrijwilligers maar liefst € 900.000 op.
Alle Heroes hebben de monstertocht doorstaan: “Duchenne Heroes is een heroïsch warm bad met plezier en een traan – George Herschel, deelnemer”. Zeven dagen lang zagen 250 mountainbikers af tijdens de tocht van België naar Eindhoven. Een combinatie van loodzware en adembenemende tracks leidde hen via de Belgische Ardennen, Luxemburg naar een finish vol ontlading in Eindhoven.

Duchenne Heroes

Dit jaar vond de 13de editie van Duchenne Heroes plaats. In totaal werd er tot nu toe € 900.000 opgehaald. Hoop op een medicijn voor genezing blijft. Daarom gaat Duchenne Heroes door. In 2019 wordt de 14de editie van de mooiste MTB tocht van Europa (van 8 t/m 14 september 2019) opnieuw georganiseerd. Dit jaar met nieuwe toevoegingen!

Over Duchenne Parent Project

De ouder- en patiëntenorganisatie Duchenne Parent Project financiert onderzoek naar geneesmiddelen en het ontwikkelen van nieuwe hulpmiddelen voor mensen met Duchenne spierdystrofie. Duchenne Spierdystrofie wordt veroorzaakt door een fout op het X-chromosoom waardoor een eiwit dat zorgt voor stevigheid in spiercellen niet gemaakt kan worden. Zonder dit eiwit breken spiercellen af met vroegtijdig overlijden als gevolg. Op jonge leeftijd zijn de eerste tekenen al zichtbaar. Deze ernstige spierziekte treft voornamelijk jongens, wereldwijd 1 op de 3.500. In Nederland leven ruim 600 mensen met deze ziekte. Wereldwijd een kwart miljoen.
Meer informatie op https://www.duchenneheroes.nl/.