Agrozone in Loenen maakt werk van Ozon

Vrijdag 1 september bezoekt gedeputeerde Michiel Scheffer industriekampioen Agrozone in Loenen . In een kleine 10 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot de marktleider in ozonsystemen in Nederland. Ozon is een slim en schoon alternatief voor ontsmetting van water en lucht. Het wordt toegepast in de glastuinbouw, de bollenteelt, de voedingsindustrie en de veeteelt

Agrozone

Agrozone maakt zuiverings- en ontsmettingssystemen voor (afval)waterzuiveringen en bewaarruimtes voor bollen, groente en fruit. Daarnaast levert Agrozone systemen voor luchtzuivering die o.a. in de voedingsindustrie worden toegepast.

In een historisch bedrijfspand werken 20 medewerkers continu aan de ontwikkeling van schone desinfectietechnieken om het gebruik van chemie, bestrijdingsmiddelen en medicijnen in de samenleving terug te dringen. Deze slimme en schone technieken geven ondernemers de kans om duurzaam en veilig te ondernemen.

Schoon en veilig

Agrozone is het eerste bedrijf dat een zuiveringssysteem voor afvalwater in de glastuinbouw heeft gecertificeerd. Dit sluit aan op nieuwe wetgeving die per 1 januari 2018 van kracht wordt. Een doorbraak in de zuivering van afvalwater. Het grote voordeel van ozon is het schone karakter omdat het stoffen oxideert; daarbij  ontstaan geen schadelijke bijprodukten. Door de oxiderende werking kan de toepassing van ozon bij ondeskundig gebruik schade toebrengen aan de omgeving. Agrozone voorziet haar installaties daarom van strenge beveiligingen die ervoor zorgen dat bij het vrijkomen van lage concentraties geen schade kan optreden aan mens, dier en milieu.

Groene Industrie

Michiel Scheffer: ‘Agrozone is één van de industriekampioenen in Gelderland. Een wereldtopper in een nichemarkt. Samen maken we werk van een groene industrie.  Een slimme en schone industrie die zorgt voor duurzame groei en werkgelegenheid.’

Foto Agrozone

Foto Agrozone