Avondwandeling wildspeuren op De Veluwezoom

Met de boswachter mee voor een avondwandeling wildspeuren door Nationaal Park Veluwezoom? Dat kan op de zaterdagavond 12 augustus en op dinsdagavond 15 augustus van 19.30 – 21.30 uur. Op zaterdagavond 19 augustus is de wandeling van 19.00 – 21.00 uur. Ontdek welke dier zijn sporen waar achterlaat. De kosten voor deelname aan deze activiteit zijn € 7,- voor leden en € 10,- voor niet-leden. Deze tocht is alleen bedoeld voor volwassenen. Aanmelden doe je via de website.
Wij bestaan 10 jaar! En vieren dit met een korting van 10%. 10 weken lang in de zomervakantie op de activiteiten, speurtochten en artikelen uit de winkel (behalve de boeken). Van 3 juli t/m 10 september. Kortingscode: Jubileum10jaar

Veel grote dieren op Veluwezoom
In Nationaal Park Veluwezoom leven veel grote zoogdieren. Ooit een wild zwijn, edelhert, ree, das of vos in het wild gezien? De boswachter weet de beste plekjes om ze tegen te komen. We speuren ook naar diersporen, die zijn sowieso te vinden.

Diersporen
Dieren laten diverse soorten sporen achter, zoals pootafdrukken, haren, keutels, mestputjes, looppaadjes, holen, ligplekken en vraatsporen. Door goed te speuren ontdek je zelf welk dier waar zijn sporen heeft achtergelaten. En hiermee hoe de verschillende dieren zich gedragen. Misschien zie je een bijzonder dierspoor wel voordat onze boswachter het ziet! Nieuwsgierig geworden? Ga mee met de boswachter. Hij kent de mooie plekken en weet waar de verschillende diersporen in het bos te vinden zijn.

Praktische info

Voor wie: Volwassenen
Waar:       Vanaf Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden
Wanneer: 12 en 15 augustus van 19.30 – 21.30 uur
19 augustus van 19.00 uur tot 21.00 uur

Advies:    Doe bedekkende kleding voor teken en stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee.

Avondwandeling Wildspeuren Foto Natuurmonumenten

Avondwandeling Wildspeuren Foto Natuurmonumenten