Bixieles bij de IJsselruiters.

De IJsselruiters in Brummen starten per donderdag 6 juni een rijles voor beginnende ruitertjes en amazones.
De IJsselruiters bestaan uit een ponyclub en een rijvereniging. In juni start de ponyclub met een “Bixie”les. Hier kunnen beginnende kinderen met hun eigen pony terecht. De les zal plaatsvinden op donderdag van 17:30 tot 18:30 uur. Spelenderwijs zullen de kinderen leren rijden. In de les wordt zowel aandacht besteed aan dressuur als springen.In de paardensport mogen kinderen vanaf 6 jaar wedstrijden rijden. Veel kinderen zijn er op deze leeftijd nog niet aan toe maar vinden het wel erg leuk om met hun pony bezig te zijn. Voor deze kinderen worden Bixie wedstrijden georganiseerd. De kinderen rijden een proef of springen een vast parcours. De wedstrijden zijn laagdrempelig. Het gaat om het meedoen, het plezier. De blijdschap en trots als het goed gaat en de teleurstelling als het een keer niet zo goed gaat.
De vereniging haakt in op deze succesvolle wedstrijden door te starten met een Bixieles. Kinderen zijn vanaf 6 jaar welkom. De IJsselruiters zijn geen manege. Je moet dus wel een eigen pony (of een pony van iemand anders waar jij op mag rijden) hebben om mee te doen.

De les wordt gegeven door Maud Briët. Zij is gediplomeerd instructrice en Bixie jury. Maud geeft al jaren les aan kinderen. Zij vindt het belangrijk dat de kinderen de basis van het ponyrijden goed aanleren. Hier hebben de kinderen de rest van hun rijdende leven profijt van. Hiernaast vindt zij het belangrijk hoe de kinderen met hun pony om gaan. Hier zal in de lessen ook aandacht aan besteed worden.

De IJsselruiters gevestigd aan de Eerbeekseweg 1a in Brummen en bestaan sinds 1926. In 1937 had de vereniging een locatie op de Pothof. Veel oudere Brummenaren kunnen zich deze locatie in het dorp vast nog herinneren. In 1989 verhuisde de vereniging naar de huidige locatie, over het spoor net buiten het dorp. Daar zijn ze nog steeds gevestigd. Inmiddels is de accommodatie uitgebreid. We beschikken over twee binnenbanen. Hiernaast zijn er twaalf stallen en twee kleine weides. Voor de leden van de IJsselruiters is het mogelijk om hun paard of pony hier te stallen.
Ben je geïnteresseerd in de Bixieles? Of wellicht in de stalling? Wil je meer info? Mail dan naar secretariaat@ijsselruiters.nl.

Natuurlijk kan je ook een keer naar de les komen kijken. Je bent van harte welkom