BOEKENWEEK MET TOM LANOYE IN EERBEEK

Op dinsdag 26 maart is Tom Lanoye te gast in Grand Café De Korenmolen in Eerbeek. Hij is auteur van het poëziegeschenk voor de Poëzieweek 2019 en van vele succesvolle romans. Hij komt speciaal in de Boekenweek naar onze gemeente om te vertellen over zijn werk en over wat het betekent, tegenwoordig schrijver te zijn.Tom Lanoye (1958) is een Vlaams auteur en scenarist. Hij woont met zijn man deels in Antwerpen en Kaapstad. Lanoye is auteur van een indrukwekkend aantal gedichtenbundels, toneelteksten en romans. Bekende bestsellers zijn ‘Sprakeloos’ (2009), over de dood van zijn moeder, en zijn meest recente roman, ‘Zuivering’ (2017). ‘Sprakeloos’ werd al in 2012 verkozen tot het derde meest populaire klassieke Vlaamse boek aller tijden en in 2017 kwam de verfilming uit. In 2012 schreef hij het Boekenweekgeschenk ‘Heldere hemel’ en voor 2019 mocht hij het Poëziegeschenk voor de Poëzieweek schrijven. Lanoye ontving voor zijn oeuvre de Constantijn Huygensprijs en vorig jaar werd zijn zestigste verjaardag in Antwerpen groots gevierd, onder andere met het album ‘Lanoye 60’.

Lanoye is een veelzijdig auteur en polemicus. Zo vertaalde hij poëzie uit de Eerste Wereldoorlog, schreef hij veel voor theater en geeft hij in de media vaak zijn ongezouten mening over actuele onderwerpen. Bij de Boekensteun zal hij het hebben over zijn gedichten, zijn romans en over geëngageerd schrijverschap.

Kom op 26 maart naar De Boekensteun in De Korenmolen in Eerbeek en vier met Tom Lanoye de Boekenweek 2019!

Aanvang van de avond is 20:00 uur. Kaarten zijn à €6,00 voor niet-donateurs. Voor donateurs is de lezing gratis. Aanmelden via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl

Tom Lanoye