Broekse Kermis krijgt doorstart!

De Broekse Kermis bij de Vroolijke Frans in Broek krijgt een doorstart. Vorig jaar werd de ‘laatste’ editie gevierd, maar toch zal deze anderhalve eeuw oude traditie dit jaar weer plaatsvinden.Deze nieuwe editie is twee dagen lang. Op zaterdag 7 september is er een feest met dansavond en op zondag 8 september met nieuwe activiteiten zolas ‘vogelschieten op de Kloek van Broek’ en een vijfkamp. De traditionele Broekse kermis was vooral gericht op kinderen. In 2018 werd dit voor de 147ste (!) keer gehouden, maar dit zou de laatste keer zijn. Er woonden niet genoeg kinderen meer in het buurtschap. Gelukkig kon een enthousiaste groep buurtbewoners dit voorkomen en zetten ze de traditie voort. Dankzij hen komt een 148e jaar bij.

Ze konden het niet over hun hart verkrijgen om dit eeuwenoude festijn uit te laten sterven, dus staken het in een nieuw jasje. Het evenement zal nu twee dagen duren en is in de nieuwe vorm vooral gericht op volwassenen. Natuurlijk is er op de zondag ook aandacht voor de kleintjes.

Op zaterdag 7 september is er een dansavond met de coverband 4Music. Deze formatie zorgt er voor dat niemand stil kan blijven zitten bij de swingende klanken van soul- en popklassiekers. De avond begint om 20.30 uur en de entree is € 5,-

Op zondag 8 september is er vogelschieten en een vijfkamp. Bij het vogelschieten wordt geschoten op de ‘Kloek van Broek’, dit begint om 11:00 uur. Hiervoor geldt een open inschrijvingen kost €8,50 . Vanaf 13:00 is er een vijfkamp met onder andere uiteraard ‘broek hangen’. Teams van 6 personen, waarvan minimaal één deelnemer een sterke band met Broek heeft, strijden daar om de ‘Vroolijke Broek Bokaal’ voor €5,- per team.

Inschrijven voor het vogelschieten en de vijfkamp kan vanaf nu via de mail broeksekermis@gmail.com of bij Koffie&Tijd in Brummen en natuurlijk bij de Vroolijke Frans.