Brummen heeft een nieuwe schutterskoning

Het Brummense Kermisweekend van 2017 is weer voorbij. Het kermisweekend in Brummen werd weer uitbundig gevierd.

Als je in Brummen bent geboren, dan kom je voor dat feest terug, ook al woon je in het westen van het land, je neemt je kinderen en kleinkinderen mee.

Gisteren eindigde het kermisweekend met  het traditionele vogelschieten, op de in de weide omtrek bekend staande Vogelwei.

Traditioneel was ook dit jaar de organisatie in handen van Het Sint Jans Gilde uit Brummen. Vorige jaar was het een bijzonder jaar voor het Gilde, toen bestonden ze namelijk 405 jaar.

Net als voorgaande  jaren was het nu ook weer enorm spannend wie als eerste de Grote houten vogel, en wie als eerste de Kleine houten vogel van de paal zou schieten, onder toeziend oog van Burgemeester Alex van Hedel, en heel veel plaatsgenoten.

Rond 13.00u was de nieuwe schutterskoning al bekend. Rond 16.00u werden de nieuwe schutterskoning namelijk Teun Zweers, en ook de beste onder de kleine schutters, en voor het eerst ook een schutterskoningin, namelijk Isabelle Görtzen, in een koets  naar Concordia gereden. Langs de route stonden heel veel mensen het ”koninklijk” gezelschap toe te juichen

Bij Concordia in Brummen werd het ”koninklijk” gezelschap door een vrolijke menigte verwelkomt. Brummen kan terug zien op een mooi kermisweekend.

Met dank voor de toestemming van het Sint Jans Gilde uit Brummen voor het plaatsen van de foto’s.

Voor meer foto’s en informatie http://www.st-jansgilde.nl/index.html