Budget Advies Centrum (BAC) zoekt vrijwilligers

Het BAC in de gemeente Brummen zoekt administratieve alleskunners met een sociaal hart. Voor het ondersteunen van mensen die om uiteenlopende redenen zelf de administratie van hun huishouden niet meer onder controle hebben.

Wat doet het BAC?
Don van Dalen werkt bij het BAC als beroepskracht van Stichting Welzijn Brummen. Hij legt uit dat het BAC mensen helpt die door uiteenlopende redenen in de financiële problemen zijn geraakt en er zelf niet uit komen. Het BAC zet (samen met de cliënt) lijnen uit om de problemen zo snel en adequaat mogelijk op te lossen. Hierbij is het werken aan zelfredzaamheid van de cliënt een belangrijke component. Bij aanmelding blijkt vaak dat er geen structuur in de administratie zit of zelfs dat de (thuis)administratie in zijn geheel ontbreekt. Vaak is er geen of onvoldoende inzicht in inkomsten- en uitgavenpatronen en weten mensen niet of er achterstanden of schulden zijn. Op deze klussen worden vaak vrijwilligers ingezet die ondersteund worden door de beroepskracht.

Wat maakt het vrijwilligerswerk leuk?
Je werkt binnen een team van gemotiveerde vrijwilligers. Je begeleidt de cliënt zelfstandig en bij vragen of advies kan je terugvallen op vrijwilligerscollega’s en de betrokken beroepskracht. Het geeft veel voldoening om mensen inzicht te geven in hun financiële situatie, ze actief te betrekken bij het vinden van informatie en oplossingen. Met name wanneer ze (weer) zelfstandig de financiële vraagstukken oppakken mag je terecht trots zijn op je inspanningen! Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie over de vrijwilligersfunctie? De vacature is op internet te vinden via de link:
http://www.welzijnbrummen.nl/vrijwilligers-centrale/vacaturebank/225/bac-zoekt-vrijwilliger

Voor aanmelden en informatie
Je kunt je aanmelden door contact op te nemen met Don van Dalen, sociaal werker van het BAC bij Stichting Welzijn Brummen via telefoonnummer (0575) 561988 of via mailadres: d.vandalen@welzijnbrummen.nl.