Buurtkanaal: bijna 2 jaar actief in gemeente Brummen

“Naoberschap” is bij veel bewoners in de gemeente Brummen als vanzelfsprekend. Uiteindelijk is iedereen geholpen met hulp dichtbij, zowel een helpende hand, een luisterend oor of bijvoorbeeld te lenen gereedschap!

Om dit nabuurschap ook via de mogelijkheden van internet te ondersteunen, heeft de gemeente Brummen in 2015 het online platform “Buurtkanaal” helpen realiseren. In september 2015 is het online dorpsplein feestelijk “gelanceerd”.

Voor wie bedoeld?
Het platform www.buurtkanaal.nl is voor alle inwoners van de gemeente Brummen gratis te gebruiken voor het vinden van informatie, hulpaanbiedingen en het plaatsen van eigen hulpvragen. Maar ook voor het delen van buurtverhalen, foto’s en voorstellen van buurtverbeteringen. Na een eenvoudige inschrijving kan informatie gedeeld worden.
Ook organisaties en verenigingen kunnen hun activiteiten kenbaar maken en een eigen pagina aanmaken. Koppelingen met andere media als facebook en twitter zijn eenvoudig te maken. En alle informatie wordt automatisch in de mailboxen van gebruikers dagelijks of wekelijks toegestuurd.

Buurtverbinders
Het platform wordt door een team van ervaren buurtverbinders (vrijwilligers) ondersteund en staan klaar met raad en daad. Al weer bijna 2 jaar helpt Buurtkanaal in de gemeente Brummen de “weg” naar elkaar in de buurt te vinden. Vanaf het begin zijn er meer dan 110.000 pagina’s bekeken door meer dan 12.000 gebruikers in bijna 24.000 sessies!

Mee doen?
Nog geen deelnemer en wil je meedoen? Ga naar www.buurtkanaal.nl en klik op de blauwe button “Inschrijven” en volg de stapjes. Of mail bij vragen naar Buurtverbinders@buurtkanaal.nl. Bellen mag ook naar 0575 – 561988 en vragen naar Susanne Thijsen of Hennita van der Zee.