Café des Chansons op Middachten

Deze zondagochtend, 16 juli, in de prachtige tuin van landgoed Middachten brengt je in Franse sferen. Charlotte Haesen

en het Tobalita Strijkkwartet spelen een schitterend reportoire van de mooiste Franse klassiekers.

Charlotte Haesen is in 1987 te Amsterdam geboren in Franstalig België opgegroeid en studeerde jazz-zang op het Conservatorium Amsterdam. Op een mooie zonnige zaterdagmiddag zong ze Franse chansons op de Noordermarkt, alwaar altvioliste Odile Torenbeek haar ontdekte.

Odile en Charlotte besloten een chansons-programma te maken met het strijkkwartet als basis. Hierbij werden gerenommeerde arrangeurs als Paul Prenen en Wijnand van Klaveren betrokken die op een bijzondere manier het chanson en Charlottes stem-timbre wisten te combineren.
Vervolgens ontwikkelt zich Café des Chansons: Charlotte Haesen plus vier musici uit het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ze brengen samen een schitterend repertoire vol van de mooiste Franse klassiekers van persoonlijkheden als Barbara, Gainsbourg en Piaf Het begint om 11.30 uur. Kaartjes kun je van te voren reserveren via www.cultuurbedrijfriqq.nl. Dan kosten ze € 12,50. Op de ochtend zelf kun je natuurlijk bij het kasteel een kaartje kopen. Dan is de prijs
€ 15,00