Concert van het Zutphens Barok Ensemble: Bach und Kollegen

Zaterdag 16 maart om 20 uur, Martinuskerk, Kerkplein 1, Warnsveld.

Het Zutphens Barok Ensemble onder leiding van Elin Eriksson speelt een concert met werken van Bach, Graupner en Fasch.Het concert duurt een uur. Er is geen toegangsprijs maar er wordt een vrijwillige bijdrage na afloop gevraagd.Dit voorjaar zullen velen weer ontroerd worden door uitvoeringen van Bach’s Matthäus- en Johannespassion. Op geniale wijze verklanken deze werken lijden, wanhoop, woede, liefde, diep verdriet. Een goed moment misschien om ook een andere kant van Bach te laten klinken: een orkestsuite voor fluit en strijkers met een elegante, Franse zwier. En ook een goed moment om muziek te laten horen van twee gewaardeerde collega’s van Bach: Christoph Graupner en Johann Friedrich Fasch. Van Graupner spelen we een concert voor twee violen en een ouverture, van Fasch een fantasia. Zowel in de ouverture als in de fantasia is een belangrijke rol weggelegd voor een klein instrument met een ontroerend mooie klank: de chalumeau. Kortom, we sluiten de winter af met een concert vol Leichtigkeit!

Informatie over het Zutphens Barok Ensemble
Het Zutphens Barok Ensemble legt zich toe op een historische manier spelen. Het ensemble voert muziek uit die is geschreven in de periode tussen 1600 en 1800 op (kopieën van) instrumenten die in die tijd gebruikelijk waren, en in een historische lage stemming. De blaasinstrumenten hebben slechts enkele kleppen en de strijkers spelen met een barokstok op darmsnaren. De leden zijn gevorderde amateurs, enkelen hebben een professionele achtergrond.
Het ensemble staat onder leiding van barokvioliste Elin Eriksson en repeteert elke dinsdagavond in Zutphen.
Het ensemble bestaat ruim 30 jaar en heeft in deze periode veel succesvolle concerten gegeven, vooral in de wijde omgeving van Zutphen.

Meer informatie op: www.zutphensbarokensemble.nl

Zutphens Barok Ensemble