Democratisch Brummen in actie voor de Kiboe in Eerbeek

Kinderboerderij de Kiboe verblijd met mooi speeltoestel

Binnenkort wordt er een nieuwe speelruimte gerealiseerd bij Vakantiepark Landal Coldenhove, waardoor de schommel, waar de kinderen zoveel plezier aan beleefden, overbodig werd. ‘Deze schommel is nog te goed om afgedankt te worden en verdient zeer zeker een tweede leven’, aldus Hans Verlangen, badmeester zwembad Coldenhoven, die dit ter ore kwam. Samen met de nieuwe beweging Democratisch Brummen kwam hij in actie om de schommel te verplaatsen naar kinderboerderij De Kiboe, waar zo’n speeltoestel meer dan welkom zou zijn. Makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe krijg je zo’n kolos verplaatst? ‘Geen zee te hoog’ voor de mensen van Democratisch Brummen. De afgelopen dinsdagavond staken zij gezamenlijk met grof geschut de handen uit de mouwen, samen met Tim Westerhof en Frank de Vries.

Bestuur Kiboe wil stoppen

De Kiboe heeft te maken met minder inkomsten, terwijl de kosten stijgen. De kinderboerderij is afhankelijk van bijdragen van burgers, verenigingen en bedrijven. Doordat de inkomsten de afgelopen jaren terugliepen, bleven er  te weinig middelen over om de steeds hogere kosten nog langer te kunnen dekken. Verder is er door het  bestuur geconstateerd dat de kinderboerderij niet meer helemaal meer voldoet aan de wensen van kinderen en inwoners van de gemeente Brummen.

Frederike van Nieuwenhuizen, beheerder van De Kiboe kijkt daar vooralsnog anders tegenaan. Zij ziet nog wel toekomst voor de kinderboerderij.  ‘De Kiboe zou vooral een plek moeten  worden waar kinderen lekker kunnen spelen en waar ouders en grootouders lekker met een drankje aan de picknicktafel kunnen zitten. De nadruk komt hierin dan meer te liggen op een speeltuin dan op een kinderboerderij’. Met een kleiner aantal dieren zouden de kosten de verzorging goed in de hand gehouden kunnen worden. We hopen echter wel dat er een groep mensen in de gemeenschap opstaat om de speelplek voor kinderen alsnog te realiseren.

Als het aan de nieuwe beweging Democratisch Brummen ligt, wordt er een doorstart gemaakt met De Kiboe. Het zou eeuwig zonde zijn als deze leuke, leerzame en mooie kinderboerderij zou verdwijnen. Het is een plek waar veel grote en kleine mensen uit de omgeving van Eerbeek en niet te vergeten de vakantiegangers veel plezier aan beleven. Zij zullen zich dan ook inzetten om het voortbestaan hiervan te kunnen behouden.

Democratisch Brummen spreekt haar dank uit voor de bereidwillige medewerking van: Wim de Vries, tuincentrum Laag Soeren, voor het leveren van de graafmachine; Frank De Vries Groenprojecten, hovenier in Eerbeek en omstreken voor het graafwerk en Jurrius B.V. Eerbeek, voor het leveren van de tractor en medewerker Tim Westerhof

Plaatsing speeltoestel Kiboe Eerbeek - Foto; Democratisch Brummen

Plaatsing speeltoestel Kiboe Eerbeek – Foto; Democratisch Brummen