Deze zomer elke maand rondleidingen in Brummens voedselbos

Deze zomer is er elke laatste zaterdag van de maand een rondleiding in Voedselbos Nieuwe Erven op de Elzenbos in Brummen. Buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om kennis te komen maken met het voedselbos.Het voedselbos Het voedselbos is ontstaan in 2017 en is nu bijna helemaal aangelegd. Je vindt er veel eetbare en ondersteunende en nuttige soorten. Voedselbossen krijgen landelijk steeds meer aandacht en zijn er in vele vormen. Het voedselbos in Brummen is bijzonder omdat het door een samenwerking tussen de gemeente en vrijwilligers tot stand is gekomen.

Avontuurlijk Als inwoners van Brummen maken we hier een klimaatbestendige plek voor planten, bomen, dieren én mensen. Dat ziet er soms spannender en avontuurlijker uit dan parken die hoofdzakelijk voor mens www.facebook.com/voedselbosnieuweervenen zijn ontworpen. Waarom dat zo is, en hoe bijzonder het project is vertellen we graag tijdens de rondleidingen. Natuurlijk valt er ook wat te plukken en te proeven onderweg!

Zaterdag 29 juni, 27 juli en 31 augustus om 10.30 uur. De data van de rondleidingen zijn zaterdag 29 juni, 27 juli en 31 augustus. We starten vanaf de ontmoetingsplaats. In geval van hevige neerslag gaan de rondleidingen niet door. Aanmelden hoeft niet, alleen van groepen hebben we graag van tevoren een bericht via ons emailadres: voedselbosnieuweerven@gmail.com Op de hoogte blijven Ook online zijn we steeds meer zichtbaar. Binnenkort versturen we onze eerste digitale seizoensnieuwsbrief, Hier kun je je voor aanmelden door een email te sturen naar voedselbosnieuweerven@gmail.com. Dan laten we elk seizoen weten wat er groeit en bloeit in het voedselbos. Verder zijn we te volgen via Buurtkanaal https://buurtkanaal.nl/voedselbos-nieuwe-erven en Facebook www.facebook.com/voedselbosnieuweerven