Doorstart met nieuw bestuur voor RTV Veluwezoom

BRUMMEN – In de studio van RTV Veluwezoom in Eerbeek vond woensdagavond de aftrap en kennismaking plaats met de nieuwe bestuurders van de omroeporganisatie. Vanaf 1 maart heeft de lokale publieke omroep in onze gemeente namelijk een voltallig nieuw driekoppig bestuur. Ook de vrijwilligers van de lokale omroep waren hierbij aanwezig. Namens het gemeentebestuur kwam wethouder Luuk Tuiten langs voor een korte kennismaking. Hij nam een taart mee. Hij sprak het nieuwe bestuur kort toe en wenste hen veel succes toe met de verdere doorontwikkeling van de lokale omroep.

Tjidens de bijeenkomst werd ook kort stilgestaan bij het afscheid van een oud-bestuurslid en technische vrijwilliger van bijna het eerste uur, Eerbekenaar Frank van Ginkel. Aansluitend werd de taart door de kersverse nieuwe voorzitter, de heer Geert van Klinken, feestelijk aangesneden. Naast Van Klinken bestaat het nieuwe bestuur uit penningmeester Guus Koster en secretaris Ron Selles.

Door Van Klinken werd in het kort geschetst welke koers en welke rol RTV Veluwezoom als lokale omroeporganisatie midden in onze samenleving wil vervullen. Zo zijn er gesprekken met de lokale omroepen van de buurgemeenten Voorst en Zutphen. De noodzakelijke samenwerking staat daarbij centraal, zoals het gezamenlijk opzetten van programma’s en themaonderwerpen. Maar daarnaast wil RTV Veluwezoom ook meer zichtbaar zijn en inspelen op gebeurtenissen en activiteiten van inwoners, buurtbewoners en organisaties in de gemeente Brummen-zelf. Door de komst van de sociale media, ligt het actuele nieuws sneller op ‘straat’. Hierop wil de omroep meer inspelen. Belangstelling voor een vrijwillige activiteit bij de lokale omroep? Neem dan contact op met RTV Veluwezoom www.rtv-veluwezoom.nl.

Wethouder Luuk Tuiten (links) met het nieuwe bestuur. Foto ©RTV Veluwezoom

Wethouder Luuk Tuiten (links) met het nieuwe bestuur. Foto ©RTV Veluwezoom