Eerste Suikerfeest Festival van Nederland

“We willen mensen tot elkaar brengen”

In het weekend van 16 en 17 juni wordt het allereerste Suikerfeest Festival van Nederland gehouden. Museumpark Orientalis organiseert samen met restaurant Le Souk D’Orient dit evenement vol met bijzondere optredens, goed eten en leuke workshops.

In Le Souk werken statushouders vanuit de hele wereld. Met dit festival willen ze Nederland kennis laten maken met het Suikerfeest.

Arabische gerechten

Het restaurant Le Souk D’Orient opende in maart 2018 haar deuren in Orientalis, waarbij 15 statushouders aan de slag gingen in het restaurant. Ze creëren in eigen keuken Arabische gerechten, zoals baba ganoush en kebab. En op het Suikerfeest Festival kan de bezoeker dit ook allemaal leren klaarmaken tijdens verschillende workshops.

Bedrijfsleider Frederik IJsseldijk: “Een aantal van onze medewerkers doet mee aan de Ramadan. Ik denk zelf dat er in Nederland nog niet genoeg kennis is over deze periode. Het leek ons mooi om dat te laten zien en een feestelijk festival neer te zetten.”

Verschillende culturen

Museumpark Orientalis laat zien hoe religie en cultuur nauw met elkaar zijn verbonden. Volgens Annelisa van Beek, communicatiemedewerker van het park, komt dat in dit nieuwe festival allemaal samen. “Wij willen verbinding maken tussen onze bezoekers en andere culturen. Er is zo veel wat wij niet weten, en Orientalis wil die brug zijn. Het festival wordt gehouden op onze mooie en ruime Allee, met op de achtergrond het indrukwekkende hoofdgebouw.”

Bijzonder feest

Tijdens het Suikerfeest Festival zijn er ook nog andere activiteiten. Zo zijn er verschillende optredens zoals van klassiek pianist Mohamad Reza uit
Iran en Meron en Semere uit Eritrea, die muziek maken op het traditionele instrument krar. Frederik: “We hopen dat er een mooie culturele verbinding ontstaat tijdens het eerste Suikerfeest Festival.” Meer weten over dit festival en alle activiteiten?
Kijk op www.museumparkorientalis.nl

SuikerfeestFestival 2018 Foto; Raoul van Meel

SuikerfeestFestival 2018 Foto; Raoul van Meel