Ellecom, het Spa van de Veluwe

IVN Oost-Veluwezoom houdt 16 juni een stevige wandeling langs bronnen, putten en zoelen in de omgeving van Ellecom. De wandeling start om 12.30 uur vanaf de parkeerplaats van de Sporthal Ellecom/EDS, Eikenstraat 5, Ellecom.De Veluwezoom is een droog natuurgebied, zo lijkt het: zandverstuivingen, droge heide en onzalige bossen. Maar de schijn bedriegt. Diep onder die droogte herbergt de Veluwe een enorm reservoir aan kostbaar water, een bron van leven. Op sommige plaatsen komt dat water spontaan omhoog borrelen en schept daarmee een prachtige en bijzondere plek voor planten en dieren die van deze nattigheid houden.

Vaak ook grijpt de mens –letterlijk- diep in en pompt het water naar de oppervlakte. Dan dient het als schoon en gezond drinkwater, dat we met recht ‘bronwater’ mogen noemen. Verschil met het sjieke flessenwater: het komt voor bijna niets uit de kraan. Deze wandeling laat het allemaal zien en een beetje proeven.
Let op, het is een stevige wandeling: drie tot vier uur (bijna tien kilometer) over geaccidenteerd terrein.

Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer info op: http://www.ivnoostveluwezoom.nl