Film WILD deze zomer te zien in de openlucht

In het voorjaar van 2018 was de Veluwe film WILD ‘Bonte families op de Veluwe’ te zien in 60 bioscopen door heel Nederland. De film ‘ademt’ de Veluwe en is een prachtig Veluwe visitekaartje. Inmiddels is de film uit de bioscopen verdwenen maar deze zomer kunnen de Veluwenaren en toeristen de film op diverse plekken in de openlucht bekijken. WILD wordt tot eind september vertoond in verschillende buitenbioscopen, verspreid over de Veluwe. Ede heeft de primeur op 21 juni. Vanaf 1 juli is het volledige programma te vinden op
www.visitveluwe.nl/wild

Op deze bijzondere locaties geniet de kijker vanaf het moment dat de avondschemering invalt van de meest spectaculaire beelden van de bewoners van de Veluwe.
Naast het vertonen van WILD in de buitenlucht worden er aanvullende acties, activiteiten en arrangementen geïnitieerd die het Veluwegevoel en de samenwerking tussen de Veluwse ondernemers versterken. Zo kan men onder meer zelf WILD komen spotten, een WILDnatuurtocht maken op een elektrische step of de WILDdagen in Vierhouten bezoeken.

Over WILD
In WILD volgt de kijker gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. Je ziet de dieren jongen krijgen, die opgroeien naar volwassenheid. Kleinere rollen zijn voor de raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel mogen we binnenkijken in het nest en met de buizerd vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe. Al met al spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. En niet kúnt zien, omdat filmmaker Luc Enting speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die niet toegankelijk zijn.
De recensies op de familiefilm waren lovend. “Een betoverende natuurdocumentaire die je meteen zin geeft de wandelschoenen aan te trekken” aldus de Telegraaf.

Veluwegevoel
In het project ‘WILD buitenvoorstellingen’ worden initiatiefnemers gesteund, focus en samenhang aangebracht en onderlinge samenwerking gerealiseerd. Hoofddoel is om het Veluwegevoel te stimuleren bij inwoners van de Veluwe en aanwezige toeristen en recreanten. Daarnaast zijn educatie, exclusief aanbod voor inwoners / bezoekers, het geven van de beste Veluwe beleving en promotie van de regio aanvullende subdoelstellingen.