Geen probleem

Ingezonden brief/opiniestuk

Blij met de uitslag over het bestemmingsplan Eerbeek? Gedeeltelijk.

Natuurlijk is het mooi als je anderhalf jaar lang vecht voor het behoud van je winkelplein, met al zijn bijbehorende functies. Maar raar is het zeker als je de afgelopen periode nader onder de loep neemt.

November 2016 moet je uit de krant vernemen wat Wethouder Luuk Tuiten (Lokaal Belang) van plan is. Het Oranje Nassauplein ontmantelen, “de grote jongens” wegtrekken en de rest laten doodbloeden. De sussende woorden van Tuiten: “dat gaan we later wel voor jullie regelen” worden dan, gelet op de manier waarop het ONP te grazen was genomen, niet meer geloofwaardig ontvangen. Gek hè.

Een bijeenkomst in de Heideroos in mei 2017 loopt volledig uit de hand en Wethouder Eef van Ooijen (PvdA), die het heft in handen heeft genomen omdat Tuiten er niets meer van bakt, belooft in gesprek te gaan met betrokkenen. Belofte maakt schuld, maar niet bij van Ooijen die niets meer van zich laat horen.

De tijd verstrijkt, het vaststellen van het bestemmingsplan komt dichterbij en de messen worden geslepen, ook de mijne. Ik laat me toch niet de kaas van het brood eten! Met vereende krachten, zonder ook maar enige inmenging van van Ooijen zoek ik mijn rechten en de media. Misschien niet altijd even netjes, maar daar kan de PvdA van meespreken met het tripartite overleg van Henk Plant, BDV en Bruno de Vries.

Hoe dan ook, het kost enorm veel energie om dat wat krom is recht te breien. Ik sta daar niet alleen in en het is ook zeker nog niet klaar, gelet op de vele zienswijzen die nog onbeantwoord zijn.

Maar, hoe groot was mijn verbazing toen Wethouder Eef van Ooijen reageerde op het amendement van de VVD om de detailhandels-functie volledig in takt te laten, met woorden van gelijke strekking: GEEN PROBLEEM.

Daar zakt dan je broek van af, ruim een jaar lang voeren we hier een gevecht over en dan deze achteloze reactie: GEEN PROBLEEM.
Waar zijn we in vredesnaam mee bezig geweest de afgelopen anderhalf jaar?

Met dank aan de VVD, D66 en GroenLinks voor hun inzet en betrokkenheid,

Gertie Gerritsen

De redactie van RTV Veluwezoom is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van de ingezonden brief/opiniestuk.
Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat.
Een brief/opiniestuk wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is.

Huisregels Ingezonden Brief/opiniestuk

Redactie RTV Veluwezoom