Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) is jarig en trakteert

ARNHEM – Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) zet zich al negentig jaar in voor het behoud van natuur, landgoederen en kastelen in Gelderland. De nieuwe slogan sluit daar naadloos op aan: ‘Geldersch Landschap & Kasteelen, voor áltijd bijzonder’. Met een speciale uitgave van het kwartaalblad Mooi Gelderland heeft GLK een cadeau voor iedereen, want u kunt het gratis aanvragen via www.glkmagazine.nl.In de feestelijke uitgave van het magazine Mooi Gelderland vertellen bekende Gelderlanders aan de hand van thema’s zoals klimaat, duurzaam tuinieren, architectuur en wandelen in de natuur wat de provincie voor hen bijzonder maakt. Handbalster Estavana Polman haalt jeugdherinneringen op en chefkok Nel Schellekens vertelt over haar liefde voor het vak. Deze speciale uitgave laat zich niet alleen lezen. Alle ambassadeurs die aan het woord komen, vertellen ook in een video op de website van GLK wat Gelderland zo bijzonder maakt.

Bekende Gelderlanders
Estavana Polman vertelt dat ze vroeger regelmatig de bedriegertjes bij kasteel Rosendael bezocht. Ze ziet het ook wel zitten om weer in Gelderland neer te strijken als ze terug komt naar Nederland. “Er zijn hier zoveel mooie plekken en er wordt ook nog eens goed voor de natuur en de kastelen gezorgd! ”Chefkok Nel Schellekens kookt ‘van kop tot kont’ zoals ze zelf zegt. Ze gebruikt alles van een product en gooit niets weg. Voor Mooi Gelderland bracht zij een bezoek aan de moestuin van kasteel Doorwerth. In deze tuin groeien onder andere schorseneer, snijsla, pronkbonen, suikerwortel, rammenas en zeldzame fruitrassen. In Mooi Gelderland leest u de volledige interviews met Polman en Schellekens en nog veel meer over de mooie plekken in uw ‘achtertuin’. Als u het magazine aanvraagt op www.glkmagazine.nl maakt u kans op het kookboek ‘Nel, van kop-tot-kont-chef’.

Altijd dichtbij
Geldersch Landschap & Kasteelen biedt met meer dan 150 natuurgebieden en 36 kastelen en landhuizen een combinatie van cultuur en natuur. Uit onderzoek blijkt dat tweederde van alle inwoners van Gelderland op minder dan vijf kilometer afstand woont van een natuurgebied, landgoed of kasteel dat onder het beheer van GLK valt.