Hazenberg Darts koppeltoernooi bij Sportclub Brummen groot succes!

Om klokslag 20.00 uur op vrijdagavond 25 januari werd de eerste pijl bij de eerste editie van het Hazenberg Darts koppeltoernooi gegooid. Onder het toeziend oog van een groot publiek werd er door 36 koppels gestreden om de wisseltrofee.Een kleine week voorafgaand aan het toernooi vond de loting plaats via een ‘live stream’ op Facebook. In studio de Hazenberg werd een grondige analyse van het deelnemersveld uitgevoerd waarna men overschakelde naar de live loting. Er rolden 36 koppels uit de kokers waardoor er acht poules gevormd werden, bestaande uit vier of vijf teams.

Nadat alle deelnemers gespannen binnen waren gestroomd, barstte er een heus gevecht los. Waar strijdende koppels doorgaans voor elkaar door het vuur gingen op het voetbalveld, lag dat nu wel even anders. Het fanatisme spatte er vanaf en alles was er aan gedaan om bij de beste twee te eindigen in de poulefase om de zogenaamde winnaarsronde te bereiken. De nummers drie en vier mochten verder in de verliezersronde, de hekkensluiters konden zich al snel aan de bar melden. Het niveau lag vanzelfsprekend hoog, 180-ers waren geen uitzondering op de regel en de hoogste uitgooi van de avond werd genoteerd op 129. Klaarblijkelijk konden de strijdende koppels zich in de winnaarsronde dan ook geen foutje permitteren, een gemiste dubbel werd keihard afgestraft.

In de late uurtjes vond de finale plaats tussen twee koppels welke zich eerder op de avond duidelijk hadden onderscheiden van de overige deelnemers. Martin Prins & Harry van Wijk streden tegen het duo Arjan Eikelboom & Sten Biesterbos. Het eerstgenoemde team ‘Harry & Tankie’ legden met een vrij eenvoudige overwinning van 3-1 haar belagers over de knie en gingen er met de wisseltrofee vandoor. De finale van de verliezersronde werd gewonnen door Jenne Sloot & Gijs van der Boom.

Door de aanwezige toernooidirecteur werden enkele gesponsorde prijzen uitgereikt waarna een prachtige dartavond, vol spanning en sensatie met een drankje werd afgesloten. De organisatie blikt terug op een fantastische eerste editie van het Hazenberg Darts koppeltoernooi en kijkt uit naar haar volgende activiteiten bij Sportclub Brummen. Bent u ook al benieuwd?