Herfstwandeling Veluwezoom op 14 okt

Beleef de herfst met de mooie wandeling met een gids door het glooiende landschap van Nationaal Park Veluwezoom op zondag 14 oktober van 14.00 – 16.00 uur. De kosten van deze activiteit zijn voor kinderen lid en kind van OERRR € 4,- en voor kinderen niet lid € 7,-, voor volwassenen: € 5,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Aanmelden via de website van Natuurmonumenten.

Herfstkleuren 
Nu de dagen korter en kouder worden, maakt de natuur zich op voor de winter. Dat betekent dat er, ook voor mensen, veel te beleven is in het bos. De bladeren van de loofbomen nemen met prachtige kleuren afscheid van de zomer en de paddenstoelen schieten de grond uit.

Op landgoed Heuven staan veel oude bomen. Een opvallende boom is hier de Amerikaanse eik. Deze kleurt Veluwzoom prachtig rood aan het eind van de herfst.

Wintervoorraad
De grond ligt bezaaid met boomvruchten als kastanjes, eikels en beukennootjes. Veel vogels bereiden zich voor op hun trek naar het zuiden. Andere dieren leggen druk een voorraad wintervoedsel aan.

Voor wilde zwijnen is de hoeveelheid mast (o.a. eikels en beukennootjes) wat van de bomen komt bepalend hoe ze de winter doorkomen. De tamme kastanje is een lekkernij waarvoor veel mensen in deze periode van het jaar naar Veluwezoom komen.

Ervaar de herfst
Als je tijdens de herfstvakantie ook van al dat moois wilt genieten, is deze herfstwandeling op de Veluwezoom zeker een aanrader. Kom naar Nationaal Park Veluwezoom en laat je verrassen door de schoonheid van de herfst.

Praktische info

Voor wie:        Volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar

Aanmelden:   Ticket via: www.natuurmonumenten.nl

Waar:               Vanaf Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden, Heuvenseweg 5a
Datum:
           Op zondag 14 oktober 2018
Tijdstip:          14.00 – 16.00 uur
Advies:            Neem warme kleding en/of regenkleding mee

Herfst - Foto; Natuurmonumenten

Herfst – Foto; Natuurmonumenten