Het verborgen arboretum op landgoed Bruggelen

Het arboretum op Bruggelen is een bijzondere plek met meer dan 150 verschillende soorten bomen en struiken. Wie hier loopt waant zich in het boek De geheime tuin van Frances Burnett: een wirwar van bomen en er is geen padenstructuur. Dit stukje bos, dat bekend staat als het arboretum van Bruggelen, is niet voor publiek toegankelijk.

Maar op 27 mei maakt de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen een uitzondering. Hij neemt wandelaars dan mee naar het arboretum. Er komen zeldzame boom- en struiksoorten voor, merkwaardige bladvormen, prachtige boomschorsen, wroetsporen en keutels van wilde zwijnen, vraatsporen van reeën en herten, kleine zoogdieren en een rijkdom aan vogels.

  • Start: 14.00 uur in de bocht van de Engelanderholt, parkeerplaats Geldersch Landschap & Kasteelen, 7361 CZ Beekbergen.
  • Duur: ca. 2 uur.
  • Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
  • Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Herman Heskamp, tel. 06 – 16 862 394 of Henry Kats, tel. 06 – 53 435 237.
Bruggelen huis - Foto; John ter Horst

Bruggelen huis – Foto; John ter Horst