Ingezonden: Beeldvorming Brummense burgemeester via TV-scherm verschillend

Velen van ons zullen via de tv wel vernomen hebben dat ‘onze’ burgervader, Alex van Hedel, op verschillende stations in beeld kwam vanwege zijn ‘min.25 % criminelen bang voor burgemeester’ opmerking ten aanzien van de criminaliteit in ons land en bedreigingen in hun ambtsuitvoering.

Het NOS-journaal, SBS 6, TV-Gelderland en JInek brachten dit heel verschillend in beeld. Soms bij het denigrerende af, soms de prijzing tot in de hemel.

Toevalligerwijze zag ik alle uitzendingen. Bij Jinek zat de burgemeester van Vlieland. Die deed over dat optreden van haar Brummense collega wat meewarend. Zij zou nooit in badjas op de tv verschijnen, vertelde zij met een gezicht als een oorwurm. Zij vergat hierbij te vermelden in welke context ‘onze’ burgemeester Alex dit zo deed. Een miskleun van deze mevrouw die eigenlijk wat positiever zou moeten zijn over de ludieke uitvoering van burgemeester Van Hedel. Vooral op het gebied van de criminaliteit.

De stelling die hij poneerde was: Dat minstens 25 % van de criminelen bang zouden moeten worden voor onze Nederlandse burgemeesters. Dit in plaats van andersom. Een uitspraak die bij het publiek hout sneed!. Het NOS-journaal bracht het tot een paar nietszeggende zinnen. En SBS bracht deze uitspraak wat uitgebreider maar maakte voor mijn gevoel niet duidelijk waar het werkelijk om ging. Nee, deze uitzendingen konden niet op tegen wat TV-Gelderland liet zien.

Ik meende daar zelfs te zien dat er een groot applaus was voor de burgemeester toen hij dit item afsloot met de woorden: ,,Voor de rest ben ik vredelievend en uw burgervader”. Hij ontdeed zich daarna in de boksring van zijn badjas, handdoek en bokshandschoenen en ging als serieuze burgemeester, in tenue met ambtsketen, verder om in diezelfde ring de sport in zijn gemeente te promoten. Want dat was de opzet van deze nieuwjaarsreceptie!

Zo zie je maar weer hoe er gemanipuleerd kan worden met uitgezonden beelden. Voor de vele aanwezigen (een uitverkochte hal) die zijn toespraak mochten aanhoren kreeg hij een luid en langdurig applaus. Voor mij een burgemeester naar ons hart die met zijn tong sprak zoals zijn hart hem ingaf betreffende de bedreigingen door criminelen richting onze burgemeesters en anderen. Alex, ga zo door. En ook voor jou en voor jouw charmante Graziëlla een gelukkig, gezond en crimineelvrij 2019.

© BDV, Eerbeek.

Huisregels Ingezonden Brief/opiniestuk

De redactie van RTV Veluwezoom is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van de ingezonden brief/opiniestuk.
Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat.
Een brief/opiniestuk wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is.