Intocht Sinterklaas in Eerbeek op 17 november

Zaterdagmiddag 17 november om 15.00 uur komt Sinterklaas met zijn Pieten met de stoomtrein aan op het Stationsplein in Eerbeek. Na een rondrit in de koets start om 16.00 uur de Pietendisco op het Stuijvenburchplein. Rond 17.00 uur zwaaien we Sinterklaas uit, die dan vertrekt voor een bezoekje aan de bewoners van de Beekwal.

Na aankomst met de stoomtrein om 15.00 uur wordt Sinterklaas officieel welkom geheten door burgemeester Alex van Hedel van de gemeente Brummen. Na een korte toespraak van de Sint start de rijtoer van Sinterklaas met de burgemeester door het centrum van het dorp. De tocht gaat naar het Oranje Nassauplein en vandaar naar het Stuijvenburchplein.

Pietendisco

Om 16.00 uur start op het Stuijvenburchplein de Pietendisco. Kinderen kunnen daar een dansje doen met Discopiet en alle andere Pieten. Ook Sinterklaas mengt zich in het publiek, kinderen kunnen natuurlijk ook even met hem op de foto.

Logeerhuis van Sinterklaas

Sinterklaas logeert ook dit jaar weer bij Huis te Eerbeek. Op zaterdag 24 november kunnen kinderen tot 8 jaar weer een kijkje komen nemen in het Logeerhuis van Sinterklaas. Er worden pepernoten gebakken en cadeautjes ingepakt en natuurlijk kunnen de kinderen weer zien waar Sinterklaas slaapt. Kaarten zijn vanaf zaterdag 10 november voor 2 euro per stuk te koop bij supermarkt Plus van Tetering of bij de Intertoys in Eerbeek. Door strengere veiligheidseisen kunnen er minder mensen en kinderen tegelijk in het Logeerhuis van Sinterklaas aanwezig zijn. Daarom kan er dit jaar maar één volwassene per kind mee komen in het Logeerhuis.

Sinterklaas intocht stoomtrein Eerbeek - Foto; Annelies van Klinken

Sinterklaas intocht stoomtrein Eerbeek – Foto; Annelies van Klinken