IVN-excursie over diersporen

Dieren die in het wild leven krijgen we lang niet altijd te zien. Toch kunnen we hun aanwezigheid afleiden aan sporen die zij nalaten. Dat doen zij hun hele leven lang. Meestal lopen wij achteloos aan deze tekenen voorbij. In een excursie op zondag 10 september wil IVN-Eerbeek en omstreken deze diersporen wat meer aandacht geven.

De excursie wordt gehouden op landgoed Molenbeek aan de Boshoffweg in Eerbeek en begint om 14:00 uur en duurt ongeveer twee uur. Iedereen kan gratis aan deze natuurexcursie deelnemen en wie dat wil kan na afloop, geheel vrijblijvend, een bedrag geven voor het IVN-werk.

Op het landgoed zijn naast de talrijke diersporen ook sporen van menselijke activiteiten waar te nemen. De jongste sporen bestaan uit de aanzet tot het schoonmaken van de Gravinnenbeek in de hoop dat deze weer water zal leveren aan de waterval van het Kerstensmolentje. Meer informatie over deze excursie is verkrijgbaar bij de eerste gids, Chris Holtslag (tel 0313 653113) of via de website ivn-eerbeek.nl.