Jeugd Olympische Dag in Eerbeek

Tweeënnegentig kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar hebben zaterdag 16 juni gestreden om de felbegeerde medailles op de zes olympische onderdelen. Als toetje had Scouting Tapawingo een mooie hindernisbaan gebouwd en daar werd eveneens met veel enthousiasme aan deelgenomen.

Om 12.45 uur opende spreekstalmeester Harry Peters de middag en werd het Olympisch Vuur aangestoken dat door de twee jonge telgen Jelte Wensink en Mick Verwoerdt werd binnengedragen. Aansluitend werd door Reza Konink namens alle sporters en Niels Rakhorst namens alle scheidsrechters de Jeugd Olympische Eed afgelegd.

Hierna konden de spelen beginnen en waren na vier uur intensief sporten de medailles verdeeld. Voor iedereen was er een herinneringsmedaille en een diploma en in de pauze werd er nog wat lekkers uitgedeeld.

Moe maar voldaan keerde iedereen aan het einde van de middag huiswaarts, waarna de organisatie het zorgvuldig opgebouwde terrein weer kon afbreken en in zijn oorspronkelijke staat kon herstellen.

Met dank aan alle jeugdige sporters, alle vrijwilligers, de fotograaf, sponsoren, publiek en Scouting Tapawingo, ziet de organisatie uit naar 15 juni 2019. De 53ste JOD zal dan naar alle waarschijnlijkheid gewoon weer plaatsvinden.

Meer foto’s zijn te zien op www.jod-eerbeek.nl

JOD-2018-uitslagen

JOD-2018-uitslagen