Jeugd van Eendracht op tournee

Vrijdag 15 juni jl. vertrok een bus van Jumbo Eerbeek met 50 jonge muzikanten naar Friesland. De jeugd van Eendracht trad op op het Survento Brass Festival, een jeugdfestival voor lichte muziek in Surhuisterveen. Spannend voor de vele jonge blazers en slagwerkers van wie sommigen nog maar 9 jaar oud zijn. Optreden voor een jury en op muzikale kwaliteit beoordeeld worden gebeurt niet iedere dag.

En het werd een succes. Volgens de jury spatte de creativiteit van het podium af.

Leerlingenorkest Eendracht Survento Festival 15 juni 2018 trombonisten Bor Wissink en Julian de Ruijter - Foto; Eendracht Eerbeek

Leerlingenorkest Eendracht Survento Festival 15 juni 2018 trombonisten Bor Wissink en Julian de Ruijter – Foto; Eendracht Eerbeek

Een enthousiast gesproken opening door Ella Wensink, prachtige zang door Michelle Jochems en Ilse Barmentlo en een stevige solo door trombonisten Bor Wissink en Julian de Ruijter samen met Laura Vreeman op euphonium waren slechts enkele onderdelen. De Friese jury waardeerde het optreden zeer én gaf tips voor verdere verbetering van dit grootste jeugdorkest van het festival. En al die piepjonge muzikanten? Die vonden naast het optreden ook de busreis een onvergetelijke ervaring.

Volgens orkest manager Thea Lebbink is een reis zoals deze enorm belangrijk voor de jeugd. Muzikaal, om daarin de nodige ervaring op te doen, maar ook voor wat betreft de onderlinge band tussen de muzikanten. “Het is geweldig om te zien hoe onze jeugd met elkaar samen op reis is. Nieuwe vriendschappen worden gesloten en ervaringen worden opgedaan die ze over 50 jaar waarschijnlijk nog niet vergeten zijn” aldus Lebbink.

Muzikaal inspirator en leider van de Eendracht jeugd, Suzan Lutke, onderstreept de woorden van de orkest manager. “Maar ook de sponsoring die we van Casper Heine van Jumbo Eerbeek mochten ontvangen in de vorm van een Jumbo bus is geweldig. Zonder zulke steun zouden ervaringen als deze veel moeilijker te realiseren zijn. En muzikaal gezien? Het raakt me telkens enorm met hoeveel passie al onze jonge mensen op het podium zitten. Ze geven zich muzikaal volledig en dat vind ik telkens weer een groot kado. Wat heerlijk om met zoveel jonge muzikanten te mogen werken in Eerbeek” aldus een enthousiaste Lutke.