Jeugdraad daverend succes

Meer dan 40 jongeren uit de gemeente Brummen gingen afgelopen woensdag met elkaar in gesprek over onderwerpen zoals laag inkomen en financiële problemen. Dit gebeurde tijdens een eenmalige jeugdraad in de raadszaal van het gemeentehuis. Burgemeester Alex van Hedel was gespreksleider. In een goede sfeer kwamen de kinderen tot zeer bruikbare adviezen voor de gemeente.

Alle gemeenten hebben van het Rijk extra geld gekregen om kinderen in armoede te ondersteunen. In Brummen mogen kinderen zelf meepraten over de besteding hiervan. Daarom hebben we begin juni alle inwoners van 12 tot en met 17 jaar uitgenodigd voor de jeugdraad. Boven verwachting veel jongeren wilden meedoen, dus de raadszaal zat goed vol. We zijn heel trots op deze betrokken jongeren!

Tijdens de jeugdraad kregen de kinderen eerst uitleg hoe een raadsvergadering werkt en een presentatie over het huidige beleid rondom armoede. Vervolgens gingen de jongeren in groepjes aan de slag. Hieruit kwamen de nodige adviezen voor de gemeente. Zo kwamen jongeren met het idee om het vervoer naar de middelbare school te regelen, in de vorm van een fiets of OV-kaart. Of heel eenvoudig: besteed aandacht aan de verjaardag van kinderen. We hebben nog veel meer waardevolle tips gekregen, die we meenemen in het nieuwe beleidsplan waar we aan werken.