Jongerenmiddag 17 september op Volkssterrenwacht Bussloo

Op zondagmiddag 17 september organiseert de Volkssterrenwacht Bussloo een speciale middag voor jongeren van 12 t/m 16 jaar. Met diverse activiteiten krijgt de jeugd op een interactieve manier informatie over sterrenkunde en ruimtevaart. Aanmelding vooraf is noodzakelijk.

Op zondagmiddag 17 september wordt op de Volkssterrenwacht in Bussloo een astronomiemiddag voor de jeugd georganiseerd. Jongeren van 12 t/m 16 jaar kunnen dan kennismaken met astronomie op een laagdrempelig niveau. Via thema’s als ‘Astronomie Apps’, ‘Virtual Reality’ en ‘Rocket Race’ wordt op een interactieve en leerzame manier het programma gevuld. Deze activiteiten geven de deelnemers inzicht in leuke gratis apps voor op de mobiel of tablet, een virtuele ruimtereis, de omvang van de planeten en de basisprincipes van de ruimtevaart.

De jongerenmiddag begint om 14:00 uur en eindigt om 17:00 uur.

De middag wordt afgesloten met een leerzame astroquiz waarin de deelnemers meedingen naar een leuke prijs.

De entreeprijs voor deze jongerenmiddag is €7,50. Aanmelden vooraf is noodzakelijk via info@volkssterrenwachtbussloo.nl. U ontvangt dan een bevestiging via mail. Het belooft een fantastische middag te worden.

De sterrenwacht is gevestigd in de monumentale boerderij “De Wijnbergenshof” en is naast deze speciale openstelling iedere vrijdagavond geopend voor het publiek met een actuele voordracht. Bij helder weer is er tevens gelegenheid om zelf met diverse telescopen naar de sterrenhemel te kijken.

De zaal is open vanaf 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur met een korte pauze. Parkeren is gratis op de parkeerplaats voor de boerderij.

Het actuele programma is te vinden op website www.volkssterrenwachtbussloo.nl. Staat er een sterretje bij de voordracht, dan is de lezing ook voor het jonge publiek geschikt en is voorkennis niet nodig. Kijk ook op http://www.facebook.com/VolkssterrenwachtBussloo of bel (0571) 262006.