Ka-Tjun Hau uit Apeldoorn is Gelderlandse winnaar fotowedstrijd

‘De mantelzorg voor Oma door haar kleindochter Ka-Wan is van bijzondere betekenis. Ze spreken een taal die ‘Verder reikt dan het ‘Kantonees’,  de taal waarin zij communiceren. Oma heeft grote waardering voor haar zorg en aandacht. “Ze is hier bijna elke dag voor mij”, vertelt ze glimlachend’

Ka-Tjun Hau uit Apeldoorn is Gelderlandse winnaar geworden van de fotowedstrijd, uitgeschreven door Alzheimer Nederland, Mezzo en Solo Stories, de producent van de theatervoorstelling Ma. Om mantelzorgers een gezicht te geven, riepen zij Nederland op om foto’s in te sturen van iemand die aan dementie lijdt en zijn of haar mantelzorger(s). Samen met elf andere winnaars, uit iedere provincie één, wordt de foto van Ka-Tjun Hau onderdeel van een tentoonstelling die de komende maanden meereist met de theaterproductie Ma, naar het boek van Hugo Borst. Een jury koos twaalf foto’s uit de bijna driehonderd inzendingen.

Op 22 januari gaat de theatervoorstelling Ma naar het gelijknamige boek van Hugo Borst in première. Een voorstelling over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. Een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon. Eric Corton vertolkt de dilemma’s, angsten en moederliefde.

Ka-Tjun Hau – winnaar provincie Gelderland Foto Pip Maarschalk

Ka-Tjun Hau – winnaar provincie Gelderland Foto Pip Maarschalk